avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie in curte cu parintii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie in curte cu parintii

buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o eventuala succesiune sa nu intre si asta in partaj sau sa mi fie ingradit accesul la strada accesul fiind posibil doar prin curte Mentionez ca traiesc ambii parinti si mai sint doua surori
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:58, 19 Februarie 2010
buna ziua!
puteti incheia un acord de asociere in vederea edificarii unei constructii.
Puteti incheia un contract de superficie intre parinti (in calitate de proprietari ai terenului) si Dvs. (in calitate de proprietari ai constructiei), in vederea constituirii dreptului de folosinta a terenului pe care se va edifica viitoarea constructie.
Astfel, veti obtine si CU si AC pe numele Dvs., ca si proprietari ai viitoarei constructii.
Nu am inteles ce semnifica CU si AC
De ce nu discutati cu parintii sa va vanda o suprafata de teren din curte si apoi sa construiti casa?
CU - certificat de urbanism
CA -autorizatie de constructie
solutia ar fi sa incheiati un contr de superficie , intre proprietarul terenului si beneficiarul constructiei , prin care se instituie dr. de folosinta al terenului , pe care este edificata noua constructie .
ulterior sa se intabuleze in CF dr. de folosinta .
iar autorizatia de constructie sa se solicite de catre proprietarul terenului, dar pt. benefiarul constructiei .

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)
Superficie - posibilitate sau nu SANTIER SANTIER Buna seara! Pe scurt: Eu si sotia am edificat o c-tie pe terenul tatalui ei (socrului meu) cu AC (autorizatie de construire). Sotia mai are 3 ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie vioma17 vioma17 Buna seara, va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: Mama este proprietara unui teren, pe care ne-am hotarat sa construim o casa (mama, eu si sotul meu). Se ... (vezi toată discuția)