avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Cum ce pate face o prescriptie achizitiva ? Prin tribunal ,notariat sau direct la primarie ? Scuze .....am citit despre aceasta dar nu inteleg mai nimic multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Maria Micu , utilizator 11:08, 2 Octombrie 2009
va trebui sa mergeti la notariat , unde cele doua fiice vor da o declaratie notariala in care sopecifica ca sunt de acord ca dvs sa construiti pe terenul lor.
apoi solicitati autorizatie de constructie pe numele dvs .
ulterior veti merge din nou la notariat in vederea incheierii unui contract de superficie , intre proprietarii terenului ( cele doua fiice ale sotiei ) si beneficarul constructiei ( dvs si sotia dvs ) .
prin acest contract se instituie dreptul de folosinta al terenului pe care va fi edificata constructia.
ulterior se va intabula constructia . ( dreptul de folosinta ).
de asemenea toate chitantele, facturile aferente constructiei sa fie pe numele dvs .
Multumesc pt ca ma-ti luminat ,multumesc mult de tot eram in ceata
av.Mariana.C. a scris:

Prescriptia achizitiva trebuie constatata de instanta de judecata, primaria si notariatul nu au aceasta competenta


Va rog sa-mi spuneti daca au aparut normele de aplicare la legea Voiculescu si daca pot vinde un apartament cumpararat cu legea 112

Primaria ne poate bloca vanzarea, daca apartamentul pe care il detinem in casa revendicata nu este notificat in CF-numai o mansarda-care nu s-a vandut si un apartament care a fost vandut mai tarziu sunt notificate?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Maria Micu, utilizator
Va multumesc inca o data pt cele relatate ,dar mai va rog sa-mi spuneti urmatoarele : daca fetele se razgindesc si /sau ataca contractul de superficie (asta daca este posibil) si...... in cazul cel mai rau ....daca se intimpla un divort intre mine si mama lor ,ce se va putea intimpla? inca o data multumesc anticipat pt raspuns!
Maria Micu a scris:

av.Mariana.C. a scris:

Prescriptia achizitiva trebuie constatata de instanta de judecata, primaria si notariatul nu au aceasta competenta


Va rog sa-mi spuneti daca au aparut normele de aplicare la legea Voiculescu si daca pot vinde un apartament cumpararat cu legea 112
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Maria Micu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Constructie in curte cu parintii mona rogoz mona rogoz buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul bunicilor, dar cu autorizatie pe alt nume Loredana Nistor Loredana Nistor Buna ziua Problema mea este urmatoarea: bunicii sotului au un teren de 500m pe care au construita o casa, iar langa casa dansilor am vrea sa construim si noi. ... (vezi toată discuția)