avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime munca

Am 8 luni de zile lucrate cu contract de munca in CH kanton Sankt Gallen. Poate sa-mi spuna cineva daca am dreptul la o adeverinta de vechime si daca aceasta perioada imi va fi luata in calcul de catre statul roman ? Mai exact perioada lucrata a fost in 1991 iar statutul meu in CH era de azilant. Am fost cu un localnic din Sankt Gallen la o institutie a lor la vremea de atunci, sa-mi inapoieze contributia la stat, insa pe motivul ca nu am lucrat un an, raspunsul a fost ca nu-mi pot inapoia contributia. Nu sunt inca la varsta pensionarii dar sunt in situatia in care trebuie sa-mi calculez vechimea in munca, pentru anumite sporuri pe care le pot primi conform CCM in locul unde urmeaza sa ma angajez.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
euprotopopescu69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 8 Iunie 2022
Am lucrat în Austria pe ingrijire batrani, PFA,pot sa cumulez vechimea în România pentru pensie?
Da, puteti cumula anii lucrati in austria cu cei lucrati in tara pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii lucrati in strainatate pot fi luati in considerare ca vechime volvera volvera Buna ziua ! Anii lucrati in strainatate cu acte in regula pot fi luati in considerare ca vechime la un nou loc de munca in Romania, sau doar la pensie ? (vezi toată discuția)
Vechimea de munca in strainatate TifreaAnca TifreaAnca Buna ziua, Urmeaza sa lucrez in strainatate cu contract de munca,facut acolo.O sa platesc asigurari sanatate,etc acolo. Dupa ceva ani poate ma voi intoarce ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei din strainatate Socol Socol Am fost angajat in Romania, iar de 2 ani lucrez cu contract de munca in Slovacia. Anul viitor urmeaza sa ma intorc in Romania si sa ma pensionez. Stiu ca ... (vezi toată discuția)