avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodie

Buna Ziua!
Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita.
Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori.
de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este extrem de gelos, nu avem prieteni, nu ies din casa, injurii si certuri la ordinea zilei, uneori ma mai ia si la palme, se comporta f urat si cu fetita, o injura, mie frica de el sa ii propun divortul, vreau sa plec cu fata, inapoi la mama mea, nu ma intereseaza nimic din ce am facut impreuna,
Intrebarea mea este ce pot face sa nu ma hartuiasca ?
Si cel mai important, cum fac sa nu poata obtine custodia fetitei mele ? Nu vreau sa ma desparta de ea, este sufletul meu !
Ma gandeam sa depun o petitie la politie, odata plecata eu inapoi la el nu ma mai intorc, prefer sa imi cresc copilul singura decat sa mai suferim !
Va Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elianadeea , utilizator 02:24, 22 Martie 2017
In afara de ce au spus predecesorii incercati sa inregistrati orice agresiune (verbala sau fizica) cu telefonul mobil sau cumparati o camera ascunsa (in breloc, in stilou, in stick USB). Daca cumva va trimite SMS-uri sau va suna si va ameninta exista aplicatii care inregistreaza automat orice convorbire telefonica. Daca va e teama fizica exista spray cu piper sau electrosoc dar se risca escaladarea conflictului - un electrosoc bun pune la la pamant pe oricine daca e aplicat cum trebuie. Oricum dupa despartire daca continua sa va agreseze deja devine o necesitate un electrosoc serios.
Da, aveti dreptate dar cred ca este mai bine sa plece.
Sanatatea ei este mai presus de probe...

SMS-urile pot ajuta la dovada agresiunilor sau a amenintarilor si implicit a unor posibile violente viitoare...ceea ce ar ajuta la divort...
Toate răspunsurile de mai sus, sunt adevărate, numai ca in România, femeile din agresate fizic, devin usor victime si chiar sunt ucise.
Cum sa ii spui unui agresor - soț ca tu divorțezi cand este gelos?
Oameni buni, Gelozia este o afecțiune psihică f gravă, care lăsa victime .
Daca femeia aceasta a spus ca pleaca, singura soluție sa scape de agresiune, ea trebuie sa fie ajutata.
1. Sa depună plângerea la poliție in legătura cu agresiunea fizica, nu poti aștepta agresiuni cu vânătăi si cicatrici ca sa probezi asta.
2. Sa anunțe soțul telefonic ca părăsește domiciliul si ca pleaca la mama ei impreuna cu fetita de 3 ani
3. Sa depună actele pentru divorț , fara partaj
4. Sa ceara mama fetei la poliția din adresa ei protecție in asa fel ca agresorul sa fie anunțat acasa in scris ca nu se poate apropia de domiciliul mamei
5. La divorț se stabilește cine are drept de custodie asupra fetiței - bănuiesc ca cei agresivi au restricții- si apoi impreuna sa crească copila incontinuare, fara sa fie nevoie sa existe agresiune din gelozie, si fiecare merge pe drumul lui, in afara căsătoriei, dupa divorț
De regula persoanele agresive cu copii mici, trebuiesc sa fie invitați la cursuri de psihologie pentru a fi supravegheați, pentru ca fetita poate fi si ea agresată
În principiu, aveţi dreptate.Practic, plângerea la Poliţie pentru agresiune, fără semne fizice, nu are sens, este cuvântul ei contra cuvântului lui , la fel, ordinul de protecţie nu se dă pe baza declaraţiei mamei, trebuiesc dovezi, martori, şi, bomboana de pe colivă este programul de relaţii cu minorul, care-i dă posibilitatea agresorului de a o şicana şi abuza în continuare pe mama copilului.
De aceea am remarcat că, odată cu divorţul, doamna nu-şi va creşte nestingherită copilul, în linişte. :(
Probabil, dar in mod sigur trebuieste umblat la codul civil- căsătorie-divorț etc si schimbat conform unor standarde de viata internaționale.
Si cu aceasta vin sa completez, Martroze are dreptate.
In orice tara civilizata, femeia, copilul si bătrânul sunt protejați de legi care nu permite nimănui sa abuzeze pe acestia.
Asa in cat daca o femeie sesizează Poliția ca cineva a agresat-o sau asaltat-o , fie soț, frate, tata, oricine ,
Poliția Răspunde la seisazare fara sa fie nevoie sa fie femeia respectiva victimizată, lovită etc si deschide raport de avertizare către persoana agresoare, pe care o anunța in scris de ce sancțiuni se face vinovata, amenzi si in caz de violente sunt închisi!
Deci in România o femeie si un copil trebuie sa sufere si sa aștepte sa vina violentele ca sa se poată apara cumva.
Același lucru este valabil, daca femeia este agresoarea.
Observam ca in România divorțul duce la un calvar dupa!
In alte tari civilizate, orice persoana căsătorită care nu mai dorește sa locuiască cu un agresor, dupa o seisazare la poliție este îndreptățită sa se separe in fact, sa se mute din locuința comuna, si sa depună apoi actele de divorț.
Daca are sigur toate probele nevinovăției ei, dovedind si agresiunea, prin plângerea la Poliție, ( poliția totdeauna se deplasează la domiciliul agresorului si victimei, unde constata la locul faptei ce se petrece acolo) , poate sa ceara si partaj, pentru despăgubiri multiple, de afectare emoțională, de afectare financiară etc
Dupa divorț, cei 2 daca au copii minori , vor merge la consiliere, copii rămânând in grija parinților capabili si care le pot oferi conditii. De regula cel care are un câștig mai mare in familie, daca nu este obligat sa păstreze el copii, plateste ceiluilalt multi bani pentru întreținerea si îngrijirea copilului, avand si acesta dreptul sa isi întâlnească copilul la un termen lunar stabilit de judecător.
Copilul este liber daca are mai mult de 12 ani sa aleagă cu ce părinte vrea sa locuiască sau cu amândoi pe rând alternând, depinde.
In acest fel, cel cu agresiunea nu isi mai permite sa continue agresiunea, pentru ca poate pierde complet custodia, sau merge chiar la puscarie!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez balanjulia balanjulia dupa 7 ani de casnicie, cu doi copii minori (4.5 ani amandoi), trebuie sa divortez. Sotul meu, consumator de bauturi alcoolice, este extrem de gelos - a ... (vezi toată discuția)