avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cetatean non-UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cetatean non-UE

Buna ziua ,

Va scriu in legatura cu angajarea in munca a unui cetatean marocan.Pentru a primi viza de lunga sedere pentru angajare in munca de la ambasada Romaniei la Maroc , este necesara obtinerea autorizatiei de munca , eliberata de Oficiul Roman pentru Imigrari.In opisul de documente care trebuie depuse la ORI , se regaseste si diploma de studii ,necesara pentru incadrarea pe post conform COR.
Intentia sefului meu este de a-l incadra pe postul de "Intendent- cod COR :512105 " . Mentionez ca cetateanul marocan are doar 9 clase si detine un certificat eliberat de institutia din Maroc , care atesta cele 9 clase .
Cei de la imigrari mi-au spus ca pentru postul de intendent , deci pentru grupa 5 , sunt necesare studii medii,in consecinta liceul .De asemenea , mi s-a spus ca il pot incadra doar pe post de muncitor necalificat , dupa studiile lui .
Conform codului COR , grupei 5 ii corespunde nivelul de instruire - 2 .Stie cineva ce reprezinta acest nivel de instruire ? La ce se refera ?
Nu exista o portita legala care sa ma ajute sa il angajez , nu as dori pe postul de muncitor necalificat pentru ca va face munca de birou si teren .
Pentru noi nu sunt relevante studiile,dar pentru obtinerea autorizatiei de munca , avem nevoie de un act de studii .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 12:09, 21 Septembrie 2009
nivelul de instruire 2 = studii medii
nivelul de studii 1 = studii generale

Incercati sa ii gasiti un post adecvat cu studii generale. Gasiti tot in COR.
Spre ex., face parte tot dintre muncitorii necalificati : "ingrijitor de cladiri" - Cod COR 914101(Subgrupa majora 91, Grupa minora 914, Grupa de baza 9141), Nivelul de instruire: 1 (studii generale)
Daca face munca de teren cred ca se potriveste si functia de "curier" - cod 915101, tot cu studii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor viorictin viorictin Buna ziua! Cum sa incadrez o persoana care va lucra intr-o vulcanizare auto.Are 10 clase si scoala profesionala,e calificat in meseria de strungar.Am cautat ... (vezi toată discuția)
Ce loc de munca poti avea daca ai doar scoala generala? ioana2122 ioana2122 Buna ziua, As dori sa stiu daca s-a impus nivelul de studii medii pentru aprox. toate locurile de munca???Este adevarat ca daca ai 8 cllase poti lucra doar ca ... (vezi toată discuția)
Cod cor csillah csillah Buna ziua! In ce cod COR as putea integra un muncitor necalificat intr-o brutarie? Multumesc. (vezi toată discuția)