avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la" Durata muncii" "O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 de ore pe saptamana. Salariatul isi desfasoara activitatea in cadrul unui program de lucru inegal, respectand acordarea unui repaus de 24 de ore dupa 12 lucrate, conform graficelor anuntate de angajator. Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului interen aplicabil." Asfel in ultimii 6 ani am lucrat in ture de 12 cu 24, 24 cu 72 sau 16 cu 56. Zilele trecute seful ne-a anuntat ca de luna viitoare vom lucra 8 ore pe zi in 3 schimburi. Noi nu vrem sa lucram asa. As vrea sa stiu daca ne poate obliga sa venim la acest program? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 07:39, 20 Martie 2017
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Prin urmare, este posibil ceea ce face angajatorul , deoarece Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Va multumesc pentru raspuns! Totusi angajatorul nu a incheiat cu noi un act aditional prin care sa se modifice programul inegal din CIM, astfel in contract apare intr un fel iar in fapt noi avem alt program. Ce putem face ca sa nu-l respectam pe cel care nu e in contract?
Puteti sesiza Inspectia Muncii/ITM-ul.
Va mutumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora de incepere si sfarsit a programului de lucru max36 max36 Am fost anuntat ca incepand de Luni programul de lucru se schimba din 8 ore/zi in 12 ore cu 36 liber,,ora de incepere a programului fiind 16.00 si cea de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta ... max36 max36 Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta si statele sa fie intocmite cu 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ? Mentionez ca in CIM este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca daminescualin daminescualin avocatnet.ro PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE în comunitatea avocatnet.ro (138 au întrebat astăzi) Salut daminescualin! Vrei să faci o faptă bună azi? ... (vezi toată discuția)