avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia rutiera bv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia rutiera bv

Buna ziua.
Astazi am fost oprita de politia rutiera din Brasov pe centura orasului pentru viteza excesiva.Echipajul de politie era formata din patru politisti de la rutiera cu doua masini.Impreuna cu mine a fost oprita si o alta masina care circula in spatele meu aproximativ cu acelasi viteza .Eu am fost legitimat de un domn politist care m-a informat despre abatere si mi-a comunicat cuantumul amenzii pe care eu nu am contestat nici un moment.Politistul sa retras la masina sa-mi scrie procesul verbal,in acest timp politistul care a legitimat cealalta masina care circula aproximativ cu acelasi viteza in spatele meu a lasat masina cealalta sa plece.La reintoarcerea agentului care mi -a scris procesul verbal eu am intrebat cum au lasat pe cealalta masina sa plece fara nici o sanctiune prima data au negat faptul ca ar fii fost oprita o alta masina cu mine desi eram in masina mea patru personae dupa care ca sa ma convinga ca am 'visat' mi-au aratat filmarea camerei radar .De pe camera radar deja lipseau exact secundele dupa care m-au surprins pe mine deci evident au sters intre timp filmarea cu masina care venea dupa mine.
Nu vreau sa contest amenda primita,voi platii maine la prima ora deoarece am gresit ,vreau sa depun plangere impotriva acestori agenti din cauza ca aplica legea cu dubla masura ,si pentru treaba asta sterg si dovezile care in mod normal ar trebui sa existe mult timp.
Va rog sa ma ajutati unde sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 19:42, 19 Martie 2017
Asta e povestea despre capra vecinului.Eu spun sa va vedeti de problema dvs., nu exista sa depuneti plingere despre ceea ce sustineti. Dovezile nu sunt sterse, filmul e acolo, a afisat masina dvs.,pentru ca asta era subiectul, pentru ce doriti dvs.exista mai multe posibiliitati:
1. masinii din spate sa nu i se fi inregistrat pe film cu exactitate numarul, ceea ce,din punct de vedere legal, mai ales daca soferul acelei masini e mai bine informat, inseamna ca n-au avut ce-i face
2. masina din spate sa fi fost mascata de masina dvs., ceea ce inseamna acelasi lucru
3. radarul nu stie sa asocieze mai multe viteze, la mai multe masini, o afiseaza doar pe cea mai mare, e posibil ca soferul celeilate masini sa fi fost, iarasi, mai informat si a "dezumflat" politistul, mai ales ca era in spate si atunci politia a renuntat stiind ca nu are sanse in justitie

Daca va simtiti nedreptatit, puteti depune oricum in termen de 15 zile plingere, la judecatoria Brasov, insa nu cred ca va tine in fata judecatorului sa sustineti ca;" da pe masina din spate de ce n-o pedepsiti "
Multumesc
Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti.

Exista uneori posibilitatea sa nu fiti vinovat, atunci cind in inregistrare sunt cel putin 2 masini, chiar daca sunteti ceva mai in fata. Eu o stiu cel mai bine. Problema nu e tehnica, e doar juridica, putini judecatori (mai ales cind au de judecat in aceeasi sedinta citeva zeci de dosare) au rabdare sa asculte o expunere tehnica a modului cum functioneaza un radar.

[ link extern ]

"Historically, traffic radar has displayed the strongest target. Case law has centered on the ability of the radar operator to confidently identify what vehicle is associated with that indication. Modern DSP radar such as the BEE III can process many targets at the same time, but there is no practical way to display multiple targets and associate them with the correct vehicles."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot contesta valoarea vitezei depistată de aparatul radar, menționată în procesul verbal de contravenție? Johncolonelu Johncolonelu Pot contesta valoarea vitezei depistata de aparatul radar si mentionata inPV contraventie si care a implicat retinerea permisului de conducere si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Se pot declara ilegale aparatele radar bazate pe efect doppler, ale politiei ? latka latka Conform art. 3.3.2 din norma de metrologie ce se refera la acest tip de aparate, respectiv NML 021-05 /2005: 3.3.2. Logica procesului de masurare al ... (vezi toată discuția)
Circulatie vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ,ziua! Am fost prins in localitate cu viteza de 102 km/h si am depus contestatie in speranta de a ramane cu permisul in mana. Pe 6 februarie am fost ... (vezi toată discuția)