avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interpretare Art. 521 NCCP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

interpretare Art. 521 NCCP

Buna ziua,

Din continutul Art. 521 (darea in urmarire) ar rezulta ca pentru o persoana aflata in faza de urmarire penala si care nu a fost gasita de politie pentru audieri nu se poate dispune darea in urmarire decat daca a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Este interpretarea mea corecta ?

Am mai deschis un topic pe forum dar nu am primit raspuns.

Fata mea este plecata in strainatate de 6 ani fupa plecarea ei a fost cautata de politie pentru audieri si nu a fost gasita. De atunci nu mai stim nimic neavand nici un numar de dosar nimic.

Nu a fost trimisa in judecata nu are mentiuni in cazier deci in cel mai rau caz poate fi un dosar in curs de cercetare.
Poate sa fie data in urmarire sau in consemn la frontiera si daca da in ce baza legala ?

Stiu ca sunt avocati foarte buni pe forum si inteleg ca timpul dumneavoastra este pretios dar
sper ca cineva sa imi poata oferi si mie un raspuns.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: parvuminodora , utilizator 00:09, 21 Martie 2017
Poate sa fie data in urmarire in dosarul de cercetare penala in baza unui mandat iar dvs. nu aveti cum sa aflati . Daca ati primit vreo citatie este bine sa i se dea curs ori sa angajeze avocat .
Din continutul Art. 521 (darea in urmarire) ar rezulta ca pentru o persoana aflata in faza de urmarire penala si care nu a fost gasita de politie pentru audieri nu se poate dispune darea in urmarire decat daca a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Este corecta interpretarea.
patrascu razvan a scris:

Este corecta interpretarea.

Va multumesc pentru raspuns.
V-am citit raspunsurile la mai multe topicuri de pe forum si raspunsurile dvs sunt mereu la obiect si argumentate.
Felicitari si multumesc din nou pentru raspuns!
cazacuioana a scris:

Poate sa fie data in urmarire in dosarul de cercetare penala in baza unui mandat iar dvs. nu aveti cum sa aflati . Daca ati primit vreo citatie este bine sa i se dea curs ori sa angajeze avocat .

Doamna Avocat,
Va multumesc pentru raspuns.

La cel fel de "mandat" faceti referire ?

Mandatele de arestare, preventiva sau nu, sunt emise doar de judecator si pot fi urmarite pe portal cautand dupa nume sau numar dosar daca este cunoscut.

Deci este greu sau chiar imposibil sa nu afli de un mandat de arestare.

Daca va referiti la un mandat de aducere neexecutat nu cred ca acesta constituie un criteriu LEGAL pentru darea in urmarire.

La ce fel de mandat va referiti de care nu puteam afla ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz în serviciu şi favorizarea infractorului ? adrianpetrache adrianpetrache Buna ziua, Cazul meu a mai fost prezentat aici. Sunt parte vatamata intr-un dosar de inselaciune deschis in 2009, netrimis in judecata nici pana in ... (vezi toată discuția)
Vanzare cannabis doinadr doinadr Buna ziua, baiatul unei prietene, 20 de ani, student, a fost inregistrat in timp ce vindea cantitati mici de cannabis (aprox1g), unor agenti sub acoperire. ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la serviciul de investigare a fraudelor loti75 loti75 buna ziua, am primit o instiintare de la serviciul de investigare a fraudelor in vederea predarii unei citatii in legatura cu un dosar. Daca instiintarea este ... (vezi toată discuția)