avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare cesiune creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare cesiune creante

Buna ziua
In anul 2015,tatal meu a luat de la o banca un imprumut in valoare de 8000 ron,fara asigurare.
La 4 luni dupa aceasta,dansul a decedat.
Am informat banca la timpul respectiv despre acest lucru trimitand o copie dupa actul de deces.
Ieri,20 martie 2017 primesc o notificare de cesiune creante pe numele tatalui meu,precum banca a cesionat creditul catre o firma de recuperatori.
Mentionez ca ambii parinti sunt decedati ,iar eu si fratele meu nu am facut succesiunile acestora pentru a deveni mostenitori.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mayastefania , utilizator 06:51, 23 Martie 2017
Dacă v-au lăsat bunuri, moșteniți și datoriile.
Când recuperatorii vor lua legătura cu dvs, vă sfătuiesc să negociați plata datoriei.
Multumesc ptr raspuns.
Daca inca nu am.mostenit nimic ptr ca nu am facut succesiunile,ce ne pot face?
Deocamdata nu va pot face nimic doar cresc penalitatile si asta va costa,verificati cind au facut cesiunea si cind vi s a facut notificarea,daca au depasit termenul de 10 zile puteti sa contestati in instanta conform legii si sa cereti anularea datoriei.Din cate stiu in termen de un an sunteti obligati sa va faceti succesiunea,vedeti legea dar daca nu va faceti succesiunea nu cumva sa puna poprire pe bunurile celui decedat.Bani sau bunuri de la mostenitori in contul datoriei n au voie sa va perceapa pina la succesiune.
Nu suntem obligati sa facem succesiunea ,numai ca daca aceasta se realizeaza in primii doi ani de la deces,suntem scutiti de impozit catre stat.Au voie sa puna proprire pe bunurile defunctului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent marrra marrra tatal meu a decedat in 2008 avea abonament la orange din cauza boli si a lipsei de bani am ramas in urma cu plata 2 luni la scurt timp a decedat am fost am ... (vezi toată discuția)
Caz de succesiune soloboy soloboy Tatal meu a deecdat acuma 2 ani iar asta a facut sa aibe datorii cate anumite banci unde avea credit salarial,credit de cumparaturi...abonament telefonie... ... (vezi toată discuția)
Nelamurire LIDIAB LIDIAB In 2002 am divortat, iar in 2005,fostul meu sot a decedat.La citeva luni dupa deces am fost sunata de brd in legatura cu un credit neachitat de el ,eu am ... (vezi toată discuția)