Am un vecin problematic si incredibil de ingamfat uneori. Ca om e ok el, mi-e prieten, dar exagereaza cu muzica si se poarta intr-un mod foarte egoist. In serile trecute a tinut-o toata noaptea cu duduiala, de la 12 pana la 6 dimineata, apoi desigur a venit politia la reclamatiile mai multor vecini si i-a pus o amenda de 15 mil pentru ca era recidivist (a mai luat 5 odata), iar acum da muzica tare crezand ca se razbuna pe vecinii reclamanti de parca el e Atotsapanator si saracul nu are voie si el sa se distreze.. de vreo 30 de mii de ori... si nimeni nu are voie sa il contrazica. Daca continua asa, si sigur va continua, ce va pati? Am inteles ca un vecin doreste sa ii faca un referat la nu stiu ce comandant de la Bucuresti.
Eu as vrea totusi sa il avertizez ce ar putea pati poate inceteaza desi sa fiu sincer o merita din plin.
In afara de raspundere contraventionala, respectiv amenzi, nu vad ce altceva ar putea pati vecinul.
Oricum nici amenzile contraventionale nu sunt o bucurie pt el pt ca daca nu le contesta si nu castiga procesul pe contestarea procesului-verbal, este bun de plata.
Se poate depune plangere penala de catre unul dintre vecini pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art 320 cod penal "tulburarea folosintei locuintei". Fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sa amenda (penala). Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Faptele prin care se tulbura folosinta locuintei pot consta in : producerea unor zgomote excesive, apeluri telefonice sicanatoare, punerea in mod abuziv in functiune a soneriei, folosirea la maxim a dispozitivului sonor radio, aruncarea gunoaielor pe balcon, aluzii rautacioase spuse cu glas tare pentru a fi auzite de locatar, incuierea unui spatiu comun, intreruperea nejustificata a apei , luminii...
Petrecere de revelion
simiii
Intrebare: daca tin o petrecere de revelion in apartament, se intampla ceva?Adica e posibil sa iau ceva amenzi sau exista ceva lege ce sa imi interzica?M-am ... (vezi toată discuția)