avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu

Este legal ca in CIM al unui angajat al asociatiei fiind precizat salariul acestuia sa fie diferit decat cel de pe lista de plati?explicand ca diferenta reprezinta cheltuielile angajatorului? Exemplu ,,, in CIM este trecut 230 lei si pe lista de plata fiind 283 lei.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:51, 8 Mai 2017
Este legal ca salariul sa fie diferit fata de cel din listele de cheltuiel contract , Da fiindca angajatorul are de platit taxe si impozite la fel si cel care beneficiaza de drepturi banesti are de platit taxe si impozite .

Cel care intocmeste lista de plata habar nu are ce inseamna cheltuiala salariala.
Pe lista de plata dumnealui trebuie sa puna toata suma, adica salariul brut al angajatului + contributia angajatorului la acest salariu. Cele doua sume au denumirea de anvelopa salariala si trebuie puse amandoua pe LP spre decontare, altfel diferenta pe care o afisati dvs. ramane nedecontata. Pai se poate?
Daca vreti, putem discuta cu exemple.
Multumesc foarte mult,,,Mi-a fost de ajutor
Eu, pe listele de plata, trec separat salariu brut presedinte si separat impozite (taxe) asociatie ca sa nu se spuna ca presedintele (sau altcineva ) are salariul mare.

georgeiuly,

Dvs. vreti sa fiti mai catolici decat papa. In loc sa simplificati lista de plata, o complicati, adica afisati mai multe rubrici decat trebuie si am sa va dau exemplu simplu:
Mergeti la pravalie sa cumparati o paine pentru care achitati 2,00 lei;
Ce ar fi daca pe eticheta care este pusa pentru a intelege tot romanul cat costa painea respectiva ati vedea o lista de felul:
- faina alba (cantitate si pret);
- apa potabila;
- sare;
- energie electrica;
- salarii angajati, sefi, paznici, etc.;
- impozit;
- contributii sociale salariati;
- contributii sociale firma;
- chirii;
- amortizari utilaje;
- alte utilitati,
- beneficiu...
..................................
Evident, nu vreau sa le pun pe toate, ca or mai fi. Ce ziceti ar fi mai bine, sau o eticheta simpla: Paine alba,,, = 2,00 lei ???

Aaaa, va feriti de a da explicatii proprietarilor, da?
Este o vorba: cap ai, minte ce-ti mai trebuie? Nu ma refer cu zicala aceasta la nimeni, doar ca daca "cineva" doreste sa afle cu adevarat cheltuiala salariala la o as. proprietari, aduna toate alea si pana la urma tot se afla, daca de asta va feriti... De fapt ce-i aia - presedintele (sau altcineva, cum ziceti dvs.) are salariul mare?
Discutati acest lucru in com. ex., decideti si procedati ca oamenii!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incarcata la intretinere daf22 daf22 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament din Pitesti, iar din luna Ianuarie 2016 pe lista de cheltuieli de intetinere a aparut o rubrica noua,, ... (vezi toată discuția)
Salarii pt 4 scari 9600 lei(noi,da) din "diferente impozit femeia de serviciu o_ana o_ana Buna ziua, M-am hotarat,dupa ce am vazut ca aici sunt oameni care chiar incearca sa ajute,sa va scriu Pe luna mai s-a afisat la salarii suma de 9611 ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari ginacosti ginacosti Va rog sa-mi spuneti daca presedintele unei As.de Proprietari poate sa preia din atributiile administratorului care este femeie,problemele de mici ... (vezi toată discuția)