avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... lista servicii medicale din pachetul de baza
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

lista servicii medicale din pachetul de baza

daca puteti sa ma ajutati , de unde as putea vizualiza lista cu serviciile medicale din pachetul de baza (cu tratamente medicale concrete, pe afectiuni). Am gasit-o cu catva timp in urma dar nu stiu unde am salvat-o. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:29, 18 Septembrie 2009
Poate cineva sa expliciteze lista serviciilor medicale "necuprinse in lista de baza"?
Ma tem ca solicitantul nostru (cel care a deschis subiectul) s-ar regasi in acel tabel... :(
Daca citesti actul normativ si nu esti cat de cat in specialitate ai impresia ca esti foarte acoperit/protejat de servicii medicale, dar lista nu poate fi mai generoasa decat cota alocata din Bugetul de Stat, care stim cum e...

De regula urez succes, dar in cazul acesta urez din suflet multa
sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Fănel Plopeanu, Consultant asigurari
Domnule Fplopeanu,
Va multumesc pentru urari si va doresc la fel!
Daca Dvs. aveti experienta in interpretarea listei serviciilor medicale din pachetul de baza sau a listei serviciilor "necuprinse in lista de baza" (cum ironic ati mentionat) lasand deoparte speculatiile tendentioase, poate ne-ati fi de un real ajutor.Va rog sa aveti bunavointa de a ne impartasi ce stiti Dvs. despre acest subiect caci altfel mesajul Dvs. ramine doar o postare fara nici o valoare. :(
Problema serviciilor medicale a fost deblocata in tarile dezvoltate prin intarirea sistemului de asigurari private si eliberarea Statului de povara asistentei medicale a intregii societati pentru toate nevoile, asa cum se pretindea sistemul asigurarilor de sanatate in "regimul de trista amintire".
Mai pe scurt, similar cu sistemul de pensii private se va constitui un sistem de asigurari de sanatate private, care vor fi "complementare" (pentru inlocuirea "coplatii" aferente serviciilor din pachetul de baza) si "suplimentare" pentru cele neacoperite de pachetul de baza.
Tentative de definire a acestui pachet au fost multiple, promisiuni electorale, de asemenea. Cert este ca Statul nu-si permite azi sa acopere tratamentul afectiunii Dvs.
Citind materialul de pe "net" indicat de colega, inteleg ca doar "monitorizarea tratamentului" este cuprinsa, nu si tratamentul in sine. Asa am perceput eu. Bine ar fi sa ma insel...

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor banesc pentru interventii chirurgicale filipioan46 filipioan46 Doresc un ajutor din fonduri europene pentru operatie de coloana.1.Cum pot obtine acest ajutor.numarul meu de tel. 0749849355. va multumesc. (vezi toată discuția)
Operatie in strainatate batrix batrix Buna ziua Va rog sa ma indrumati cu sfaturi pentru urmatorul caz . Am 40 de ani si din vara, am tot simtit ca obosesc la orice fleac, ca nu am chef de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)