daca puteti sa ma ajutati , de unde as putea vizualiza lista cu serviciile medicale din pachetul de baza (cu tratamente medicale concrete, pe afectiuni). Am gasit-o cu catva timp in urma dar nu stiu unde am salvat-o. Va multumesc.
Poate cineva sa expliciteze lista serviciilor medicale "necuprinse in lista de baza"?
Ma tem ca solicitantul nostru (cel care a deschis subiectul) s-ar regasi in acel tabel... :(
Daca citesti actul normativ si nu esti cat de cat in specialitate ai impresia ca esti foarte acoperit/protejat de servicii medicale, dar lista nu poate fi mai generoasa decat cota alocata din Bugetul de Stat, care stim cum e...
De regula urez succes, dar in cazul acesta urez din suflet multa sanatate!
Domnule Fplopeanu,
Va multumesc pentru urari si va doresc la fel!
Daca Dvs. aveti experienta in interpretarea listei serviciilor medicale din pachetul de baza sau a listei serviciilor "necuprinse in lista de baza" (cum ironic ati mentionat) lasand deoparte speculatiile tendentioase, poate ne-ati fi de un real ajutor.Va rog sa aveti bunavointa de a ne impartasi ce stiti Dvs. despre acest subiect caci altfel mesajul Dvs. ramine doar o postare fara nici o valoare. :(
Problema serviciilor medicale a fost deblocata in tarile dezvoltate prin intarirea sistemului de asigurari private si eliberarea Statului de povara asistentei medicale a intregii societati pentru toate nevoile, asa cum se pretindea sistemul asigurarilor de sanatate in "regimul de trista amintire".
Mai pe scurt, similar cu sistemul de pensii private se va constitui un sistem de asigurari de sanatate private, care vor fi "complementare" (pentru inlocuirea "coplatii" aferente serviciilor din pachetul de baza) si "suplimentare" pentru cele neacoperite de pachetul de baza.
Tentative de definire a acestui pachet au fost multiple, promisiuni electorale, de asemenea. Cert este ca Statul nu-si permite azi sa acopere tratamentul afectiunii Dvs.
Citind materialul de pe "net" indicat de colega, inteleg ca doar "monitorizarea tratamentului" este cuprinsa, nu si tratamentul in sine. Asa am perceput eu. Bine ar fi sa ma insel...