avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont pensie gr 3
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont pensie gr 3

Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia in care nu ridica poprirea ,voi fi nevoita sa ridic pensia de la ghiseul Bancii sau ei sunt obligati sa ridice poprirea. ? Pensionatii de boala se incadreaza la cpc 728 la punctul 1 sau 3 Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 17:34, 6 Aprilie 2017
Multumesc mult pentru toate raspunsurile si Dl Dapix si just_55 s a rezolvat cred,azi am fost la Finante sa solicit niste documrnte si D na care se ocupa de dosar mi a spus ca sa astept pina luni ca se rezolva dosarul azi este in discutie si sa stau linistita ca se rezolva cu prescriptia.I am prins cu mai multe dar capacul banuiesc a fost Og 92/2003 art 176 pct 5 a care obliga creditorul sa faca recuperarea anual sa fie urmarit debitorul anual si dupa ce este insolvabi ceea ce nu s a facut din 2013 incoace si au fost multe altele ,acum sper sa se rezolve si cite zile am nu mi mai fac datorii.
Din pacate a trebuit sa i chem in Instanta.D na m a tot dus cu presul ca sa ies din termen,n am iesit din termen dar nicio problema ca i depun o reclamatie la femeie sa se sature ,poate i fac si plingere penala..
Dl Dapix vedeti ca,putin nu sunteti in tema cu pensiile poprite Banca este obligata sa vireze intreaga suma din cont executorului ,pina ce acesta nu face revenire la procentul care se retine din pensie . Banca fara dispozitia executorlui nu ti transfera banii la ghiseu,deci obligatoriu se depune o adresa catre executor pentru a l instiinta de ce venit dispui si sa i aduci la cunostinta ca este un cont de pensie iar executorul decide daca se fac retineri sau nu desigur in limita legii.Deci cererea obligatoiu se depune la executor nu,la banca .
Cod1958 eu nu am vorbit niciunde despre pensiile poprite.
Eu sunt foarte în temă că zona bancară privind poprirea contului curent(nu a pensiilor), care zonă este insuficient reglementată și foarte confuză pentru angajații băncilor.
Banca nu este obligată să transfere executorului și veniturile neurmăribile, dar nu o oprește nimeni să le transfere încălcând legea.
Eu nu m-am referit la pensiile poprite, ci la veniturile neurmăribile care intră într-un cont bancar blocat
Executorul nu este omul dreptății, acesta nu face dreptate, ci după cum îi spune și numele execută în interesul clientului său care îl plătește, iar clientul executorului este totdeauna creditorul.
Executorul trebuie să încerce să stoarcă bani și din piatră seacă, că doar asta e pita lui.
Nu-i o regulă reglementată, și astfel comportamentul angajaților băncilor nu este unitar.
Legea spune clar ca numai un executor poate dispune de banii din cont , bancile nu incalca legea ,s a stabilit ca numai un executor este in masura sa faca retineri si sa dispuna de banii dintr un cont deci bancile au obligatia sa le vireze toate sumele pina ce executorul revine cu o alta dispozitie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am poprire pe pensie de la casa de pensii . primesc ... Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire pe pensie de la casa de pensii . Primesc restul prin posta . As dori sa imi fac cont bancar . M-ar ajuta o adeverinta de la Casa de ... (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita lorentzo8082 lorentzo8082 Am o poprire de aproximativ 4 luni iar luna aceasta mi sa oprit tot salariul.Este legal asa ceva.Mai pot recupera 1/3 ce mi se cuvine din salariu (vezi toată discuția)