avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am fost pacalit cu o firma pe care s-au adunat ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am fost pacalit cu o firma pe care s-au adunat datorii. Ajutor!

Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor. In urma cu jumatate de an la rugamintea unui amic am deschis o firma pe numele meu pentru a-l ajuta deoarece el nu putea deschide. Firma aceasta se ocupa cu prestari servicii(ospatari) la restaurantul pe care il avea acest amic
Am fost la un avocat pe care il stia el si am facut un contract de cesionare a firmei pe mama acestui amic .Dupa 4 luni de la deschiderea firmei din cauza ca nu exista un sediu Anaf ul a scos firma din activitate ea fiind si acum inactiva.Eu nestiind ca acest individ nu plateste datoriile la stat pentru angajati(15 angajati) in urma cu 2 luni am primit instiintare de plata 26000 de lei de la Anaf. M am speriat rau de tot am mers la Registru Com stiind ca cesiunea a fost facuta mai demult. M au pacalit doar cu un act facut la acest avocat care, prin semnatura falsa a facut si o foaie cum ca el are drept de semnatura pt aceasta firma ( o colaborare intre firma si el). Acest avocat a dat Anaful in judecata fara ca eu sa stiu sa scoata firma din insolventa. repet fara ca eu sa stiu.Deci am facut contractul de cesionare dar el nu s a mai dus sa-l inregistreze la Registru. M-am dus cu el de mana la Registru am inregistrat contractul de cesionare pana intr un final cesiunea a avut loc, noul administrator fiind mama acestui amic. Doresc sa stiu daca avocatul prin acel act de colaborare mai are vreun drept asupra firmei care are acum actionar pe altcineva( mama acestui amic) firma fiind si acum inactiva si daca VOI AVEA PROBLEME PE VIITOR LEGATE DE ACESTE DATORII LA STAT.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 24 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca figurati in firma ca administrator sunteti dator.
Daca ati iesit din firma ceea ce au facut ei ulterior nu mai conteaza.

Situatia este confuza si fara a se analiza actele pentru a se intelege situatia juridica precisa nu cred ca va poate lamuri in concret cineva.

Practic raspunsurile le aveti date dar depinde care este situatia juridica si tocmai acest lucru nu se stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale firma si calitate administrator valigogs valigogs Am avut o firma deschisa in 2002 iar anul trecut (octombrie 2008) am cesionat partile sociale detinute (5 in val. de 100 fiecare) si am renuntat la calitatea ... (vezi toată discuția)
Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)