avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce se raporteaza la AFM referitor la DEEE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce se raporteaza la AFM referitor la DEEE

Legislatie OM2143/2016:
Referitor la DEEE ce anume se raporteaza la AFM incepand cu 2017: importurile efective sau vanzarile produselor importate din perioada de raportare(de exemplu 01.01 -31.01.2017)?!

Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 14:05, 23 Martie 2017
Conform legislatiei se raporteaza EEE introduse pe piata. Definitia termenului de introdus pe piata este actiunea de a face disponibil, cu titlu profesional, un produs pentru prima data pe piata natională. Urmeaza o a doua definitie, care in opinia mea creaza confuzia: a face disponibil pe piaţă - orice tip de furnizare a unui produs spre distribuire, consum sau utilizare pe piata natională în cursul unei activitati comerciale, fie în schimbul unei plati, fie gratuit.
Pe aceasta tema au fost numeroase dezbateri. S-a analizat inclusiv legislatia europeana si s-a constatat ca nici acolo lucrurile nu sunt foarte clare. Pana la obtinerea de clarificari oficiale, majoritatea recomanda a se transpune in declaratile catre AFM, i EEE importate/produse si nu cele vandute. Motive: - raportarile catre APM privitoare la acest domeniu (EEE) se fac cu EEE importate/produse si nu cu EEE vandute iar logic ar fi sa fie o corelatie intre raportarile catre cele doua institutii,
- similitudine cu raportarile la ambalaje, anvelope unde se raporteaza ce s-a importat/produs.
- cantitatile importate sunt logic mai mari decat cele vandute, iar daca, sa presupunem, ca raportarea EEE importate/produse a fost gresita, nu exista un prejudiciu de recuperat nu exista cantitati nedeclarate.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pentru deseuri din ambalaje loremaria loremaria Suntem o firma care comercializam materiale de constructii si am vrut sa stim daca trebuie sa platim o taxa de mediu pentru deseurile din ambalaje sau putem sa ... (vezi toată discuția)
Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje 2015P 2015P Lucrez intr-o companie nationala, cu activitate in industia chimica. Am separat ca, in urma aparitiei legi 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ... (vezi toată discuția)