avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procedura scoatere evidenta contabila creditori diversi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procedura scoatere evidenta contabila creditori diversi

Buna ziua
Societate agricola are in situatia financiara datorii la proprietarii de terenuri sume inca din anii 2011,2012 ,2013 etc . Acesti proprietari nu au manifestat in acesti ani niciun interes in a-si ridica drepturile.
Care este procedura corecta de a prescrie aceste datorii? Este necesara instiintarea acestora in scris cu privire la faptul ca au de primit sume din anii xxx?
Daca ii instiintam acum, sumele se vor putea prescrie in 3 ani de la data asta? Intocmim autofactura pentru aceste venituri la data prescrierii efective? Daca da, cu sau fara tva? Multumesc

Alte discuții în legătură

Facturi mai vechi de 3 ani ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Avem cativa furnizori cu sold , iar sumele sunt din 2006, aceste sume se pot prescrie din initiativa noastra? ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre asociatie Adriantot Adriantot Sunt membru intr-un comitet nou ales si apare un proprietar cu cererea de ai anula datoria de 105 ron cota lui de reparatie a terasei , datorie ce figureaza in ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat, pierdere contabila si dividende WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate servicii, vechime aprox. 10 ani, in urmatoarea situatie (sume ... (vezi toată discuția)