avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asistent in brokeraj : RAJ sau RAF
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asistent in brokeraj : RAJ sau RAF

Buna ziua,
Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform legislatiei in asigurari un cod RAF ( am activat pana in decembrie ca persoana fizica cu contract de mandat ). Incepand cu 01.01.2016, conform Codului Fiscal, sunt obligat sa imi infiintez un SRL sau PFA pentru a putea desfasura activitatea in continuare.
As vrea sa stiu daca este necesar sa obtin un cod RAJ ( pentru persoana juridica ) sau pot in continuare ca angajat al firmei pe care o voi infiinta sa activez cu cod RAF ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 20:24, 18 Ianuarie 2016
Puteti activa ca si angajat al firmei cu codul RAF
laleaua-neagra a scris:

Puteti activa ca si angajat al firmei cu codul RAF


Dar avand cod RAF nu se poate afilia unei alte persoane cu SRL pe asigurari? Eu asa stiam.
Buna ziua,
Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622.
Raspunsul meu aste strict pt intrebarea postata de dv
Va multumesc !
Buna ziua,

Codul RAF sau RAJ, se atribuie de ASF pentru persoana fizica, persoana juridica in baza contractului de mandat inchieiat de catre dvs. cu un asigurator, broker, daca sunt indeplinite conditiile de certificare profesionala. Numarul codului RAF sau RAJ, se aloca la solicitarea asiguratorului/ brokerului.

a)RAF - codificare pentru agentul de asigurare persoană fizică şi conducătorul/conducerea executivă a agentului de asigurare persoană juridică, pentru subagentul de asigurare, pentru asistentul în brokeraj persoană fizică şi, respectiv, pentru personalul propriu al brokerului de asigurare şi/sau reasigurare;
b)RAJ - codificare pentru agentul de asigurare persoană juridică, agentul de asigurare subordonat persoană juridică şi, respectiv, asistentul în brokeraj persoană juridică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa adaug cod caen 8219 la cod caen 6622? judit2000 judit2000 Buna ziua. Vreau sa stiu daca la infiintarea unei firme SRL,cu activitate principala Cod CAEN 6622 pot sa adaug ca activitate secundara si Cod CAEN 8219? (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)