avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intermediere in asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intermediere in asigurari

O persoana juridica care desfasoara si alte activitati poate desfasura in vreo forma activitatea de intermediere in asigurari?
Stiu sigur ca broker de asigurare si agent de asigurare nu se poate fiindca trebuie sa aiba cod unic de activitate.
Intrebarea ramane valabila pentru asistent in brokeraj si agent de asigurare subordonat.
Cel mai recent răspuns: katrin , utilizator 10:31, 23 Ianuarie 2014
Din pacate nu se poate. Ca asistent in brokeraj se poate ca PFA, avand contract de mandat cu un broker sau asigurator. In ambele cazuri, persoana respectiva trebuie sa urmeze cursurile de pregatire, examen IMA ( si promovarea acestuia), apoi alocarea cod RAF de catre CSA.
Legea spune ca asistent in brokeraj poate fi "o persoana fizica sau o persoana juridica care în baza unui contract cu un broker de asigurare şi/sau de reasigurare primesc o împuternicire în legătură cu un mandat de brokeraj al acestuia şi, sub acoperirea contractului de răspundere profesională a brokerului în cauză, trebuie să întreprindă anumite activităţi necesare pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de brokeraj;"

Pe de alta parte cum interpretati art 33 alin.2 din Legea 32/2000:
" (2)Asigurătorii nu pot exercita activităţi de asigurare prin intermediari neautorizaţi şi/sau neînregistraţi, cu excepţia celor care, având o activitate profesională, alta decât intermedierea în asigurări, intermediază contracte de asigurare care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a)contractul de asigurare intermediat necesită doar cunoştinţe referitoare la riscul acoperit prin acesta.
b)nu fac parte din categoria asigurărilor de viaţă;
c)nu acoperă riscuri de răspundere civilă;
d)sunt complementare altor produse sau servicii prestate de alt furnizor, atunci când acesta acoperă următoarele riscuri: întreruperea activităţii, pierderea ori deteriorarea mărfii acelui furnizor, deteriorarea sau pierderea bagajelor, alte riscuri legate de călătoria rezervată de acel furnizor, chiar dacă contractul de asigurare intermediat acoperă riscuri din categoria asigurărilor de viaţă ori de răspundere civilă, dacă acesta este un risc auxiliar al riscului principal legat de acea călătorie;
e)primele anuale nu depăşesc echivalentul în lei a 500 euro şi durata contractului de asigurare intermediat, inclusiv orice reînnoire, nu depăşeşte 5 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)
Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)
Intermediari in asigurari cosmaliviu1001 cosmaliviu1001 Poţi fi agent de asigurări persoană fizică la o firmă de asigurări şi în acelaşi timp conducătorul unei firme cu activitate de intermediere ... (vezi toată discuția)