avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, administrator nepasator

Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu foarte multe probleme cele mai multe din cauza indiferentei administratorului. Dar acum se intampla lucruri care efectiv ne afecteaza viata. In subsolul blocului ,teava in care se scurg toate dejectiile( din wc) se infunda in fiecare an, toate "mizeriile" umpland subsolul. Miroase efectiv a wc public in casa, dupa doua saptamani deja ne.am mutat in singura camera din apartament in care nu miroase. Nu se poate respira nici in casa nici pe scara. Administratorul nu vrea sa faca nimic, a zis sa gasim noi firma sa repare ca el nu are timp. Am sunat la Apa Nova, spun ca nu e treaba lor, e teava care pleaca din bloc in canalul din mijlocul strazii.. Firmele nu se baga pt ca nu pot sparge trotuarul fara autorizatie de la ADP. Mentionez ca platile sunt la zi, avem si fond de rulment si de reparatii. Efectiv am ajuns la cearta, am vrut sa.mi retrag fondul de reparatii atata timp cat nu pot beneficia de el. Am ajuns sa.l amenintam pe administrator cu reclamatie la primarie sau la Sanepid , dar a zis ca nu.l intereseaza ca tot noi platim amenda. Avem copil mic nu mai putem, simt cum mi.a intrat mirosul in.. suflet!!:)) Va rugam sa ne ajutati sa ne spuneti ce putem face, in ce directie sa o luam! Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:35, 26 Aprilie 2017
Pentru inceput sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data asociatia, primaria, Directia judeteana de sanatate publica, Directia judeteana sanitar-veterinara. Daca asociatia va fi amendata de DSP si/ sau de DJSV, refuzati sa platiti amenda si puteti sa dati in judecata administratorul care refuza sa se ocupe de reparatii si sa fie obligat de instanta sa plateasca din propriul buzunar amenzile.
Schimbarea administratorului de catre adunarea generala este prima urgenta a locatarilor.
Firma pe care o angajati sa rezolve problema este cea care trebuie sa obtina si autorizatia de la primarie pentru spargerea trotuarului.
Problema pe care o mentionati pare a fi ceva mai complicata daca in fiecare an se intampla sparturi. Poate fi vorba de o executie gresita a canalizarii, caz in care ar trebui sa contactati o firma de proiectare instalatii de canalizare pentru a intocmi, dupa caz, un proiect de modificare/ modernizare.
Va multumesc. In conducta este radacina unui copac pe care desigur ca nu il putem taia fara demersuri la Adp. Problema e ca ne imbolnavim din cauza mizeriei iar administratorul spune ca nu avem ce sa.i facem, ca oricum vrea sa predea tot. Deci asta inseamna timp, boala si disconfort pt noi.
Din pacate, nu cred ca aveti alta solutie.
Am inteles. Inca o data va multumesc pentru sfatul dumneavoastra!
Apelati la presedintele asociatiei si nu la administrator.
Administratorul trebuie sa execute dispozitiile presedintelui si ale comitetului executiv.
Nu administratorul conduce asociatia si dispune reparatiile ci comitetul.

Alte discuții în legătură

Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol Elenna99 Elenna99 Bună ziua! Locuiesc la într-un bloc cu foarte multe probleme, cele mai multe din cauza indiferenței vecinilor. În subsolul blocului , țeava in care se ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Lucrare pe scara blocului nini02 nini02 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: la noi pe scara se face o lucrare pentru tubulatura ghenei de gunoi incepand de la parter pana la etajul 5 ... (vezi toată discuția)