avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Taxe concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Taxe concediu prenatal si postnatal

Ce taxe plateste angajatorul pentru concediul prenatal si postnatal?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:24, 25 Martie 2017
" Concediul de maternitate nu se impoziteaza (art.62 lit.c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal), se suporta integral din FNUASS.

CAS = pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de angajator sau din FNUASS, potrivit legii, primite pe perioada in care persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor beneficiaza de concedii medicale si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale este suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut, corespunzator numarului zilelor lucratoare din concediul medical (art.139 alin.(1) lit.o) din Legea nr.277/2015 privind Codul fiscal).

Indemnizatia de maternitate se suporta din FNUASS prin urmare aceasta nu se cuprinde in baza de calcul a contributiei de asigurari pentru somaj si a contributiei de asigurari sociale de sanatate. "
[ link extern ] /
Angajatorul nu plateste taxe pentru concediul de maternitate, care este suportat din FNUASS si nu intra in fondul de salarii.
Angajatorul are obligatia sa plateasca acest concediu, ulterior avand posibilitatea sa-si recupereze indemnizatia platita de la casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal emylyc emylyc Buna ziua! In timpul concediului prenatal angajatorul mai plătește cartea de munca? Sunt angajata cu carte de munca pentru un program de 8 ore pe un ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru post-prenatal este platit 85 %din net sau brut? corinaionescu1 corinaionescu1 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa nasc de curand, si tot incerc sa ma pun la curent cu drepturile gravidelor si cu cat voi fi platita pe perioada ... (vezi toată discuția)
Impozitare concediu medical andreeaw2000 andreeaw2000 Buna ziua! Am un salariat cu 7 zile concediu medical in februarie. Dupa care, are concediu medical toata luna martie si se pare ca si toata luna ... (vezi toată discuția)