avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de Proprietari, Cheltuieli de intretinere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de Proprietari, Cheltuieli de intretinere repartizate pe nr. persoane.

Intrebare:
In numarul total de persoane care locuiesc intr-un apartament/imobil, pe baza caruia se stabileste criteriul de repartizare "pe numar de persoane" a cheltieilor comune, se iau in calcul si copii minori, in varsta de pana la 3 ani?
Exista o modificare legislativa care vizeaza legea 230/2007 prin care se stabileste ca nu se iau in calcul la numarul de persoane copii minori in varsta de pana la 3 ani?
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
Alexandra_Stefaniu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:48, 25 Martie 2017
si nou nascutul este o persoana ...si inca ce pesoana costisitoare...(apa, gunoi, gaze, etc)...cine sa-i suporte consumurile, vecinii?? Dar,ce vina au ei?
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
dan_crihan, utilizator
Dispozitia in vigoare nu prevede si nu conditioneaza introducerea la calculu cotelor de intretinere pe criterii de varsta,sex,religie
Se introduc la intretinere toate persoanele care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobilul de locuit in comun mai mult de 15 zile/luna
Modificare respectiva inca nu a intrat in vigoare, a fost aprobata de senat cu unanimitate de voturi, urmeaza sa fie scutiti de la plata intretinerii copiii sub 3 ani.
Va fi minunata noua lege, cand vecinii vor plati pentru puradeii altora ! Ce minte poate hotara ca bebelusii sa fie intretinuti PRIN LEGE, de altii ? Sau, or face compensare ca la caldura pentru cei cu venituri mici si ii va sponsoriza primaria, statul etc?
just_55 a scris:

urmeaza sa fie scutiti de la plata intretinerii copiii sub 3 ani.


Dom'le, faceti odata diferenta dintre "obligativitate" si "posibilitate"!!

Legea cu modificarea respectiva spune foarte clar "pot excepta"!

Tot asa cum legea spune foarte clar "pot impune penalitati"

Nu scrie nicaieri, "se excepteaza de la plata" sau "trebuie exceptati".

Nu este nimeni obligat sa scuteasca de la plata intretinerii persoanele sub 3 ani!

Daca o lege prevede "toti pensionarii pot primi pensii majorate cu 50%" si "toti pensionarii vor primi pensii majorate cu 50%" ce insemna, ca pot primi sau ca vor primi?
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Proiect lege privind aprobarea oug 59/2010 giany_01 giany_01 a fost aprobata oug 59/2010 de catre camera deputatilor ? (vezi toată discuția)
A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)