avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor proiect lege privind aprobarea oug 59/2010
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

proiect lege privind aprobarea oug 59/2010

a fost aprobata oug 59/2010 de catre camera deputatilor ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:10, 21 Martie 2011
Dar functioneaza, fara aprobare!?
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
Ordonanta de urgenta 59/2010 a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2010.
Inca nu., sta uitata. Singura veste buna este ca s-a transformat in proiect de respingere a ordonantei.
[ link extern ]
ltdor a scris:
Inca nu., sta uitata.


Cum sa nu fie aprobata de Camera Deputatilor aceasta ordonanta ,stimate @ltdor?
OUG 59/2010 a fost publicata in M.O. nr.442/30 iunie 2010 si acest lucru nu se putea face daca nu avea aprobarea Camerei Deputatilor. Poate faceti referire la Proiectul de OUG privind respingerea acestei ordonante. Este cu totul altceva.
Stimata doamna, poate ne spuneti si prin ce Lege emisa de catre Camera Deputatilor este aprobata ? Nu cautati prea mult, nu exista asa ceva in 21/03/2011.

Ordonanta de urgenta a guvernului tine temporar loc de lege (in situatii de urgenta) pana cand legislativul produce legea pentru adoptarea sau respingerea respectivei ordonante, ordonanta devenind astfel lege in forma adoptata de legislativ sau fiind anulata de catre acesta.

Aveti dreptate cand spuneti ca ordonanta cu pricina este in vigoare si evident, trebuie sa ne supunem ei ca in fata oricarei alte legi chiar daca este emisa de Guvern si nu de Parlament, atat timp cat nu apare o Lege emisa de catre acest Parlament care fie o aproba, fie o anuleaza, dar tehnic, acum, aceasta lege nu exista decat in forma de proiect.

Proiectul de lege initial a fost pentru adoptarea ordonantei de urgenta, dar pentru ca nu a intrunit majoritatea in Senat, a fost transformat in proiect de lege pentru respingerea acestei ordonante. In aceasta forma, de respingere, proiectul de lege a intrunit majoritatea in Senat si a fost transmis Camerei Deputatilor care este decizionala si unde zace si acum.

Aveti aici traseul legii de aprobare/respingere a ordonantei unde puteti vedea ultimul aviz de la Comisia pentru industii si servicii din 24/11/2010, urmand doar introducerea ei in ordinea de zi, actiune taraganata de ceva timp, mentinand astfel in vigoare ordonanta (interesul cui?):
[ link extern ]

Stenograma sedintei Senatului in care proiectul legii de aprobare a fost transformat in proiect de lege pentru respingerea ordonantei (sunt interesante punctele de vedere ale oratorilor - merita citite - incepand cu pagina 16):
[ link extern ]

Forma adoptata si transmisa de catre Senat, Camerei Deputatilor:
[ link extern ]

Probabil, initiatorul discutiei se afla intr-o dilema. Sa plateasca acum impozitele majorate si sa fructifice bonificatia de 10%, iar in cazul respingerii ordonantei sa astepte o alta (cine stie cand) pentru recuperarea sumelor platite in plus, sau, sa plateasca impozitele atunci cand legea va clarifica definitiv problema, sperand, evident, pentru sansa teoretica de a avea ordonanta respinsa si de catre Camera Deputatilor printr-o Lege. Aceasta dilema am avut-o si eu si am decis sa platesc impozitele majorate cand va apare legea favorabila mie, sau, in caz ca nu-mi va fi favorabila, sa le platesc anul viitor sperand ca intre timp, cineva sa o atace constitutional fie in instanta fie prin Avocatul Poporului.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ltdor, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit suplimentar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini Vivianaale Vivianaale Sunt abonata la newsletterul Avocatnet.ro si am primit un email legat de impozitul suplimetar pe cladiri si majorarea impozitului pe masini. Stau in ... (vezi toată discuția)
Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mai poate verifica salariatul la adresa declarata pe parcursul cm-ului? Bianca_GR Bianca_GR Nu gasesc pe nicaeri legea de aprobarea a OUG 36/2010 de modificarea a OUG 158/2005 prin care se prevedea aceasta posibilitate. Mai mult decat atat, pe site-ul ... (vezi toată discuția)