avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie Dubla romana-germana pentru copii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie Dubla romana-germana pentru copii

Hallo,
in 2007 la dobândirea cetățeniei germane trebuia sa renunți la cea romina (600 de euro) an prins cîteva luni atunci o lege ....
In 2017 am redobândito prin cerere(500euro).
Sint născuta in rominia , sunt rominca ... cu întreruperea nevoită de 10 ani .
Am 2 copii ... Azi am primit radpunsul de La Consulat - copii trebuie sasi ia cetățenia romina singuri când sunt majori . Deci eu nu pot sa le fac cerere si automat si așa nu merge nimica . Copii primesc cetățenie cind unul din părinți sunt romini cind copii se nasc ( răspuns de la Consul: la primul copil așa a fost dar cind mama a trebuit sa pierda cetat. in 2017 a pierdut-o si copilul!!!!!!!) si la copilul doi ... cererea de redobândire a durat 2,5 ani între timp am fost gravida si sa născut fetița . Dar cererea era in prelucrare . Eu le-am scris la instituții in Ro ca voi naște șamd dar degeaba nu a luat nimeni in considerație . Cind dai cererea de redobândire trebuie sa bagi si copii .... dar cine a știut ca voi avea un copil ... așa ca micuța sa născut cu 3 luni înaintea terminării dosarului de redobindirii a cetățeniei romine deci trebuie sa aștepte 18 ani sa aibe si ea dubla ..
Sunt socata ca : eu am fost si sunt rominca , daca legea mi-a luat atunci cetățenia care si așa a costat o grămada de bani , copii mei nu au dreptul sa fie cetățeni romini decit dupa 18 ani??????
sunt confuza nu mai înțeleg lumea , cu ce suntem noi vinovați ca atunci a fost așa legea, ce pierde statul romin daca da si la copii cetățenia?? Oare mai sunt cazuri din astea??? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:27, 29 Martie 2017
Nu e vorba ca vi s-ar fi facut o defavoare. Legea e lege si trebuie respectata, procedurile trebuie urmate si daca legiuitorul n-a prevazut situatia fetusului la naturalizarea parintilor sai, nu prea aveti ce face.
Gms3010 a scris:

așa ca micuța sa născut cu 3 luni înaintea terminării dosarului de redobindirii a cetățeniei romine deci trebuie sa aștepte 18 ani sa aibe si ea dubla ..

Nu scrie niciunde asta. Cu siguranta o pot dobandi si minorii la cererea parintilor insa nu stiu sa va spun exact ce procedura sa urmati datorita situatiei cu cetatenia dvs. - renuntare si apoi dobandire la cerere.

Ma intreb daca nu se poate rezolva prin transcrierea certificatului de nastere nemtesc al copilului. Dvs. fiind si cetatean roman aveti dreptul sa faceti asta, astfel ati obtine certificatul de nastere romanesc insa nu stiu unde ar trebui sa depuneti cererea.
Cererea de transcriere se adresează [...] primarului localităţii de ultim domiciliu avut în ţară în cazul cetăţenilor români domiciliaţi în străinătate sau Primarului Sectorului 1, în cazul cetăţenilor români care nu au avut niciodată domiciliul în România.

Ati avut domiciliul in Romania insa e posibil ca odata cu pierderea cetateniei sa nu mai conteze asta.

Va sfatuiesc sa trimiteti un mail la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date la adresa depabd@mai.gov.ro
Scrieti povestea cu renuntarea - dobandirea cetateniei romane, si intrebati unde trebuie sa depuneti cererea pentru transcrierea certificatului de nastere al fetitei: la Starea civila sector 1 sau la cea de la ultimul loc de domiciliu din Romania, si de ce documente aveti nevoie.
Veti primi cu siguranta raspuns.

Daca nu va descurcati sa le scrieti trimiteti-mi un mesaj privat, va ajut.



.... aveți dreptate , dar care lege , unde pot sa mă documentez/citesc ?
Dupa cate am inteles secventa a fost: cerere, nastere, naturalizare.

Daca ar fi fost cerere, naturalizare, nastere, atunci copilul unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere (pentru asta unul din partinti ar fi trebuit sa fie cetatean roman in momentul nasterii copilului).
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
tgeorgescu, utilizator
Gms3010 a scris:

.... aveți dreptate , dar care lege , unde pot sa mă documentez/citesc ?

N-aveti unde, situatia dvs. cere interpretarea mai multor acte normative.
Nici eu nu sunt sigura ca merge varianta cu transcrierea certificatului, de aceea v-am sfatuit sa scrieti la DEPABD. Este posibil ca tgeorgescu sa aiba dreptate si sa nu mearga asa cum am zis, dar macar aveti un raspuns oficial si o indrumare.

Alte discuții în legătură

Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)
Cetatenie pentru copil Svetlana G Svetlana G Buna seara! Am nevoie de ajutor, avand o situatie mai complicata conform legilor de azi privind dobandirea cetateniei pentru copil. Eu mi am redobandit ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenie liviuflorindraghiciu liviuflorindraghiciu Buna seara. In 2006 am renuntat la cetatenia romana in favoarea altei cetatenii, iar in anul 2011 m-am casatorit in tara in care am plecat , dupa un an am ... (vezi toată discuția)