avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie italiana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie italiana

Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar putea si ei obtine cetatenia italiana si ce acte mi-ar trebuii ?


Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:07, 16 Octombrie 2013
Intrebati la primaria localitatii unde aveti domiciliul, informatiile de pe net spun ca o dobandesc automat pentru ca dvs. sunteti (si) cetatean italian.
Actuala legislaţie în materie de cetăţenie italiană prin legea nr. 91 din 1992 aprobată la data de 5 februarie 1992 stabileşte că este cetăţean prin naştere:
- fiul din tata sau mama cetăţeni;
- cine s-a născut pe teritoriul Republicii dacă ambii părinţi sunt necunoscuţi sau fără cetăţenie, sau dacă fiul nu urmează cetăţenia părinţilor, în baza legii Statului acestora (art. 1, alineat 1).
In cazul in care aveati cetatenie italiana la nasterea copiilor, ei sunt cetateni italieni prin nastere.

In caz ca ati depus cerere de naturalizare, puteati cere naturalizarea impreuna cu copiii dvs, minori pe care ii aveati in ingrijire.

In caz ca nu au dobandit-o prin nastere, daca au dobandit cetatenia romana (sau orice alta cetatenie in afara de cea italiana) inainte de 15 august 1992, atunci au incetat sa mai fie cetateni italieni si trebuie sa se naturalizeze. Au pierdut de asemenea cetatenia italiana daca au redobandit o alta cetatenie (de ex. cea romana) inainte de aceasta data.

In caz ca nu au sau nu mai au cetatenia italiana, ei trebuie sa dobandeasca domiciliul in Italia si sa depuna cerere de naturalizare dupa ce se scurge timpul cerut de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie dubla romana-germana pentru copii Gms3010 Gms3010 Hallo, in 2007 la dobândirea cetățeniei germane trebuia sa renunți la cea romina (600 de euro) an prins cîteva luni atunci o lege .... In 2017 am ... (vezi toată discuția)
Cetatenie pentru copil Svetlana G Svetlana G Buna seara! Am nevoie de ajutor, avand o situatie mai complicata conform legilor de azi privind dobandirea cetateniei pentru copil. Eu mi am redobandit ... (vezi toată discuția)
Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)