avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cetatenie pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cetatenie pentru copil

Buna seara!
Am nevoie de ajutor, avand o situatie mai complicata conform legilor de azi privind dobandirea cetateniei pentru copil.
Eu mi am redobandit cetatenia, si acum subt cetatean roman cu domiciliul in Romania. M am stabilit aici si cu munc. Insa, nu inteleg de ce pentru a ii face copilului meu certificat de nastere rom.,am fost nevoita sa depun doaar pentru dobandirea DREPRULUI LA CETATENIE. Sincer, nu mi se pare corect.
Exista o cale pentru a urgenta acet proces? Vreau sa iau copilul la mine si ma impiedica intarzierea atat de mare din cauza acestui proces.
Va rog sa ma ajutati cu onformatii si un sfat.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Svetlana G , utilizator 22:48, 21 August 2018
Copilul unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere daca si numai daca unul din parintii copilului era cetatean roman in momentul nasterii copilului. Altfel, copilul trebuia trecut pe cererea de naturalizare a unuia din parintii sai sau trebuia ceruta cetatenia romana in numele minorului.

Exceptia de la aceasta regula: minorii gasiti in Romania, ai caror parinti nu pot fi identificati (adica orfanii gasiti in Romania).
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
tgeorgescu, utilizator
Multumesc frumos!
Imi puteti da mai multe detalii legate de cererea de naturalizare?
Am cerut cetatenia in numele copilului in luna mai, aveti idee cat dureaza acest proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)
Cetatenie dubla romana-germana pentru copii Gms3010 Gms3010 Hallo, in 2007 la dobândirea cetățeniei germane trebuia sa renunți la cea romina (600 de euro) an prins cîteva luni atunci o lege .... In 2017 am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie: romana și spaniola Yoooo23 Yoooo23 În situația în care mama-româncă, tatal- bulgar, iar copilul este născut în Spania și are cetatenie romana, după prezentarea actelor pentru ... (vezi toată discuția)