avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din inchiriere

sunt pensionar cu o pensie de 400 lei.Am o casă la țară care aș vrea să o inchiriez mă interesează ce impozit ar trebui să plătesc pentru o chirie de 1000 lei.mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 22:58, 28 Martie 2017
Baza impozabila, respectiv de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate, este de 60% din valoarea contractului.
Veti plati impozit de 96 de lei și contribuție de asigurări sociale de sănătate de 33 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din inchiriere teren OVMAR OVMAR Buna ziua ! Doresc sa inchiriez un teren catre o firma cu 1000 lei pe luna. Venitul meu net din salariu este de 1612 lei pe luna. Ce obligatii am de plata ... (vezi toată discuția)