avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare individuală
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare individuală

Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării:
pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din 2000 a preluat o anumită firma,eu ca cetățean si ca mine sunt multi nu am încheiat nici un contract cu aceasta firma ,ei ne-au facturat apă individual cu facturi enorme la nr de persoane pe apartament,la sistem paușal, unii au plătit alții mai puțin.
In urma cu o săptămână s-a încheiat un contract pe asociație, întrebarea este daca aceasta firma ne ar putea obliga la plata neavand contract cu aceasta,mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 26 Martie 2017
Bineinteles ca s-ar putea factura individual (precum energia electrica, gazul), cu o singura conditie, ca instalatia de apa sa fie racordata individual la reteaua furnizorului. Daca reusiti sa faceti tehnic aceasta lucrare, cu toate avizele de rigoare, aveti dreptul sa cereti facturare individuala, contorul trebuie pus de furnizorul de servicii, verificarile metrologice in termen samd.

Deocamdata asociatia este racordata prin zecile de contoare de apa ale scarilo/blocurilor la reteaua furnizorului. Dumneavoastra respectati regulile stabilite in asociatia de proprietari.

Facturile venite individual nu au baza legala, atit timp cit nu aveti un contract.
Cand ati fost facturati la pausal aveati apometre?
Acum aveti apometre?
Contractul fiind incheiat prin asociatie este incheiat legal.
Trebuie sa platiti apa firmei care furnizeaza apa.
Nu,nu aveam toți apometre,acum dorim sa încheiem convenții individuale.,dar noi ca asociație functionam din septembrie mai precis, pana atunci nu am avut nici un fel de act cu aceasta firma. Întrebarea este ne pot da in judecată pentru recuperarea banilor ținând cont ca noi nu am avut nici un fel de act încheiat cu aceasta.
Si da acum avem apometre toți,iar factura pe asociație este achitată la zi.
Daca nu ati avut contract individual semnat din 2000 si pana in sept.2016, in baza a ce anume ati platit apa si canalizarea?
De unde stiati cat aveati de plata?
De ce ati acceptat sa platiti ceva care nu va era facturat individual?
Este unul din argumente pentru care ati fi pus la plata apei consumate si neachitate din trecut.

Alte discuții în legătură

Buna ziua doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului ... petre_marian petre_marian Buna ziua Doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului de catre furnizor cand acesta constata ca acesta este defect atunci cum se factureaza,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)