Buna ziua. Am avut apartamentul inchiriat , chiriasi au plecat lasandu-ne datoriile noua. I-am instiintat printr-un avocat ca noi consideram contractul reziliat. Vrem sa vindem apartamentul, putem face acest lucru, nu ? Nu ne inpiedica cu nimic faptul ca chiriasi nu au semnat reziliaerea contractului, avocatul a scris in instiintare ca contractul este reziliat de dreapt. PUTEM VINDE APARTAMENTUL, N
VA MULTUMESC! Am avut numai probleme cu chiriasii astia! Nu vor sa vina sa-si ridice bunarile depozitate! L-am instiintat prin avocat sa vina dupa ele, dar ei se joaca cu noi, ne-or facut de cateva ori sa-i asteptam o zi intreaga si n-or venit! In schimb ne trimit mesaje cu fel si fel de amenintari , ca le-am schestrat lucrurile, cand noi de fapt l-am chemat prin avocat sa vina sa le ia o data si i-am dat si un termen pe care nu l-a respectat!
Daca exista inserat in contract , spre exemplu , un pact comisoriu de gradul al patrulea , conform caruia contractul e reziliat de plin drept , fara vreo notificare , nu sunteti tinuta, nicidecum a respecta acel contract, chiar daca a detinea o data certa sau respecta forma autentica.
Insa , in vederea executarii obligatiilor ce le incumba , aveti posibilitatea , pentru inceput , sa-i notificati , ulterior , in caz de refuz , sa sesizati instanta de judecata , judecatoria in a carei raza teritoriala a fost incheiat contractul de inchiriere.
Afirmatiile lor sunt lipsite de suport juridic .Nu sunteti obligati sa le pastrati bunurile .Din acest moment , aparatamentul e folosit de catre dumneavoastra dupa cum doriti.
Va multumesc. Lucrurile lor le-am mutat altundeva, pana vor binevoi "domnii" sa le ia, ma gandesc ca asta nu este nici o problema si oricum ar trebui sa ne plateasca si asta tot ca si chirie. Deci pot vinde apartamentul, nu?