avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suntem divortati dar fostul sot continua sa ma bata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suntem divortati dar fostul sot continua sa ma bata

Buna ziua.am divortat dar locuiesc tot in aceeasi casa cu fostul sot ,prin hotararare judecatoreasca am o camera si baie spre folosinta pana la partajarea bunurilor .el continua sa ma bata si imi spune ca nu am dreptul an aceasta casa ..(fiind pe numele la amandoi ) am sunat la politie dar nu au vrut sa vina cand el ma batut.va rog frumos sa.mi spuneti ce as mai putea face
Solicitati in instanta ordin protectie,violentele la care sunteti supusa tb dovedite cu martori,certificat medico legal,sesizari la politie etc.Cautati pe net ordin de protectie si o sa va lamiriti ce anume puteti solicita precum si alte amanunte utile.
Va multumesc.copilu in varsta de 13 ani a ales sa fie cu tatal lui iar eu sa.i platesc pensia alimentara de 231...eu nu iam platit deloc pana acum .deoarece eu ai cumpar de mancare imbracat si tot ce are nevoie locuim impreuna toti 3....ma poate da in judecata fostul sot ca nui platesc pensia ?
Soluţia este să vă mutaţi de acolo, pentru evitarea scandalurilor şi să-i plătiţi copilului cei 231 lei, lăsaţi pe tăticul lui să-i cumpere tot ce are nevoie.
O cameră cu baie găsiţi de închiriat cu 400-500 lei, cu cei 231 lei aveţi o cheltuială de cca 650-700 lei, pe care azi îi cheltuiţi, cu siguranţă, pentru hrana şi îmbrăcămintea copilului.
DA, poate să vă dea în judecată pentru neplata pensiei alimentare şi vă poate executa silit restanţa, adică banii neplătiţi , cu dovadă(chitanţă, mandat poştal), de la data pe care a stabilit-o instanţa până azi.
Ce ati realizat voastra prin divort, este strict ca ati devenit concubini...de nevoie. Acum, ca tot ne place sa ne jucam cu sentintele si instantelor sa se joace cu realitatea, daca dvoastra ati fost obligata la pensie, dvoastra trebuia sa o virati lunar in contul tatalui, instanta neapropandu-va o intretinere in natura, asa cum alegati ca ati prestat. Pe scurt, tatal va poate executa silit si sunteti buna de plata.
Desigur, cum vi s-a sugerat, puteti face o actiune de ORDIN DE PROTECTIE (exista formular pe net), caz in care fostul sot (impreuna cu minorul atribuit!) va fi nevoit sa plece din domiciliul comun, caz in care, cel mai probabil, isi va scoate apt la vanzare, dvoastra avand prima optiune de cumparare, dar neputandu-va opune vanzarii in urma careia veti primi jumatate din suma (daca locuinta e bun comun).
Nu e prima data cand aud ca s-au divortat cu minor si s-a partajat baia si bucataria...asa...pana la procesul de partaj!
Din pacate nu am certificat medico legal ordin de protectie nu pot cere baiatul este in custodia tatalui a ales asa deoarece a spus ca vrea sa ramana in casa parinteasca

Alte discuții în legătură

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Divortati dar locuim impreuna aura19731991 aura19731991 buna ziua.sint divortata .locuiesc cu fostul sot in apartament .am montata in bucatarie o camera video.fostul meu sot vrea sa o sparga.ma tot ameninta ca o ... (vezi toată discuția)
Violenta psihologica și autoritate părintească exclusiva Ana Ciodar Ana Ciodar Bună dimineața! Am și eu o întrebare 2 în 1: Prima legata de abuzul psihologic în relația cu partenerul. Când nu ne înțelegem sau când nu ii ... (vezi toată discuția)