avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt. In aprilie 2012 s-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salariul minim pe economie, respectiv 175 lei . intre timp, salariul minim a ajuns la 1450 si tatal copilului plateste in continuare 200 ron de ani. care este formalitatea prin care pot aduce recalcularea la zi, si calculul acesteia avand in vedere ca tatal obtine si alte categorii de venituri ( 250 E din inchirierea unui apartament) . ma poate lamuri cineva care este modalitatea de calcul cat si suma rezultata ?

cu stima,
Andra P
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
andra721, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:48, 27 Martie 2017
tatal minorului nu are venituri in romania . de aceea s-a raportat la salariul minim pe economie si inca se raporteaza. in italia nu am cum sa dovedesc daca are contract de munca pe undeva si daca se poate raporta la salariul minim pe economie din Italiachiar si in cazul in care nu este angajat cu acte in regula acolo. Veniturile din inchiriere cred ca se poat obtine de catre instanta printr-o solicitare la administratia financiara a sectorului.
Îi cunoaşteţi adresa? Are rezidenţă în Italia sau e doar ca turist acolo? Dacă are acte de rezidenţă şi-i cunoaşteţi adresa, instanţa poate solicita fiscului din Italia veniturile sale pe anul trecut. Tot prin instanţă, i se pot solicita lui personal acte doveditoare ale veniturilor sale.
are rezidenta. cu veniturile nu stiu ce sa spun... e la " moda" sa nu ai carte de munca in italia.
Stimată doamnă, chiar dacă e la modă să se lucreze la negru în Italia, nu cred că primea acte de rezidenţă fără să demonstreze că are contract de muncă. Mergeţi pe această cale, dacă îi cunoaşteţi adresa, scrieţi la instituţia fiscală din Italia să vă comunice veniturile domnului pe anul trecut.Probabil vă vor răspunde că veniturile sunt confidenţiale, dar e posibil să vi le comunice. Pe baza răspunsului acelei instituţii, demaraţi procedurile în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa-ti spuneti daca procentul de 1/4 din salariul minim pe economie (pensie alimentara) este calculat la salariul net sau brut . Cu ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara andra721 andra721 Buna ziua. Adresez o întrebare in scopul lămuririi mele referitor la aceasta pensie alimentara. In anul 2012 instanța a stabilit o pensie alimentara de 175 ... (vezi toată discuția)
Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)