avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu

am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul trecut chiar daca nu am contract cu arendasul ; in CV este trecut ca vanzatorul recunoaste ca terenul este in arenda si scrie ca si eu am luat la cunostinta acest lucru. Deci fostul proprietar are un contract de arendare cu un arendas. Eu acum in martie-aprilie 2017 vreau sa-l arendez dandu-l altui arendas. Acest arendas spune ca este posibil odata ce s-a schimbat proprietarul terenului prin CV si fiind-ca eu nu am contract cu acela dupa ce am cumparat terenul arabil. La inceputul CV se specifica de catre vanzator ca: ``vind liber de sarcini ....``, subsemnatului. Daca voi fi pus in situatia sa-l invederez pe vechiul arendas cu cel putin 1 an inainte de expirarea contractului, ca nu mai doresc sa prelungesc contractul, fata de ce data trebuie sa tin cont de perioada de un an, de ziua in care s-a facut contractul ? ; stiu ca trebuie sa-l anunt mai bine cu recomandata, dar poate spune ca in plic nu era nimic...., sau angajata postei mentioneaza pe formular ca acesta este motivul recomandatei !? ; pot sa-i trimit recomandata la adresa de domiciliu ? ; cum aflu ce contine contractul de arendare (perioada valabilitate contract, arenda) semnat de vanzatorul ce mi-a vandut terenul, daca acesta nu ma poate ajuta ? ; ma duc la Registrul Agricol ?!?
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
Roull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roull , utilizator 22:55, 27 Martie 2017
De ce nu va poate ajuta vechiul proprietar? Va da o copie a contractului sau de arenda.
Perioada de 1 an trebuie sa curga de la data la care arendasul a primit notificarea.
Arendarea nu e o sarcina.
Daca ati cumparat terenul inseamna ca arendasul vanzatorului nu si-a exercitat dreptul de preemptiune si astfel vanzatorul a putut sa vanda terenul liber de sarcini.
Pentru a preintampina ca vechiul arendas sa cultive terenul in primavara instiintati-l initial telefonic ca sa nu il cultive intrucat intentionati sa il cultivati singur, nu trebuie sa ii dati amanunte si apoi il notificati si in scris. In acest timp incheiati contractul de arendare cu arendasul pe care il doriti.
Nu stim daca era inregistrat in CF, pe ce perioada era incheiat... inca odata, arenda nu e sarcina in sensul Codului civil.
Stiu ca notarul solicita punctul de vedere al arendasului in privinta instrainarii.
Obligatia de notificare cu un an anterior vanzarii ii revenea vanzatorului prin clauza din contractul de arenda dar cum arendasul nu si-a exprimat dreptul de preemptiune la instrainarea terenului se intelege ca contractul de arendare este denuntat cu acordul ambelor parti, cumparatorul nefiind obligat sa preia si arendasul odata cu achizitia terenului.
terenul l-am cumparat de la un unchi de-al meu, cu care in momentul de fata nu sunt in relatii normale pentru a-i putea cere detalii despre contract.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)