avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contencios administrativ

Am o întrebare , cine poate formula Intâmpinare împotriva Instituției Prefectului în cazul în care Prefectul solicită în instanța de contencios administrativ anularea unei hotărâri de consiliu ? Cine are calitate procesuală pasivă : UAT prin primar, și /sau poate și secretarul UAT să se apere în instanță
Cel mai recent răspuns: olteandenisa , utilizator 12:47, 28 Martie 2017
Bună ziua,
Potrivit art. 62 din Legea nr. 215/2001 Primarul reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relaţiile cu alte autorităţi publice, cu persoanele fizice sau juridice române ori străine, precum şi în justiţie.
Întâmpinarea o formulează UAT Comuna/Orașul/Municipiul/Județul prin primarul/președintele consiliului județean.
În instanța poate susține apărările pârâtului secretarul comunei/orașului/municipiului cu delegație având în vedere că acesta are studii juridice. Ideal ar fi ca persoana care se prezintă în fața instanței de contencios adm să aibă trecut în fișa postului dreptul de reprezentare sau dispoziția primarului în acest sens.
Multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Anulare hcl- calitate procesuala pasiva Anton_S Anton_S Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)