avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu acomodare copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu acomodare copil

Cererea de concediu poate sa fie depusa in perioada in care copilul a fost incredintat spre adoptie printr-o hotarare judecatoreasca?, adica intr- o perioada de aproximativ 3 luni? Din momentul in care ai depus cererea poti beneficia de un concediu de 1 an sau din aceasta perioada se scade timpul care a trecut de la hotarara judecatoreasca pana la depunerea cererii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 29 Martie 2017
Cererea, cât şi documentele justificative enumerate in lege trebuie depuse şi înregistrate, în maximum zece zile lucrătoare de la data punerii în executare a hotărârii judecătoreşti de încredinţare în vederea adopţiei, la agenţia teritorială pentru plăţi şi inspecţie socială în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul.

În situația în care cererea este depusă după acest termen, dar până la împlinirea termenului pentru care a fost dispusă încredinţarea în vederea adopţiei, drepturile se acordă de la data la care este depusă cererea.

Indemnizaţia, precum şi concediul de acomodare se acordă proporţional, în funcţie de numărul zilelor calendaristice rămase de la data la care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească privind încredinţarea în vederea adopţiei şi până la împlinirea duratei maxime prevăzute de lege pentru acordarea concediului de acomodare sau, după caz, până la împlinirea termenului pentru care a fost acordat (în cazul în care adoptatorul a solicitat un concediu mai mic de 1 an de zile).

Potrivit legislației în vigoare în materia adopției, concediul de acomodare (reglementat la art.50 alin.1 din Legea nr.273/2004, republicată) poate avea o durată de maximum 1 an, în el
fiind inclusă și perioada de încredințare a copilului în vederea adopției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceput concediu acomodare Letti Letti Anul de concediu de acomodare trebuie sa inceapa cu data sentintei judecatoresti de dare in plasament sau persoana in cazul poate sa-l inceapa dupa 2 luni de ... (vezi toată discuția)
Buna! poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ... Wfl9 Wfl9 Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Buna, In legatura cu noul concediu de acomodare, (Legea nr. 57/2016), pentru parintii care adopta un copil, ma puteti lamuri? Avem un articol in Codul ... (vezi toată discuția)