avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare in baza autofacturii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare in baza autofacturii

Buna ziua,
Societatea livreaza marfuri catre alta firma din alt judet, cu taxare inversa. Cumparatorul aplica procedura de autofacturare, emite factura in 2 exemplare si o trimite si la vanzator. Noi in calitate de vanzatori mai suntem obligati sa emitem factura in baza autofacturii? .Ar trebui sa instiintam ANAF-ul privind procedura de autofacturare daca nu emitem factura? Daca se poate sa faceti referire si la lege, ca sa-i transmit si contabilei situatia.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Avans aic factura proforma mirelanicola.72 mirelanicola.72 In data de 29.09 o sc achita unei sc din Ungaria (ambele sc inregistrate in ROI) un avans, conform unei facturi proforma, de 2980 euro. La data de 17.10, sc ... (vezi toată discuția)
Autofactura prestari servicii transport intracomunitar jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! O firma din Romania care presteaza servicii de transport intracomunitar pt o firma din Austria a semnat o declaratie de acord privind ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)