avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV stationare interzisa si actionare in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV stationare interzisa si actionare in judecata Primaria sector 1 sau operatorul economic privat desemnat pt ridicare masini

Salut

Mi-a fost ridicata masina pentru stationare in dreptul unei statii autobuz. Statia de autobuz nu era semnalizata standardizat (semnul albastru standard din codul rutier) ci doar cu o placutza RATB care nu era vizibila din cauza coronamentului copacilor.
Vrea sa contest PV si decizia de ridicare

Intrebare:
Exista o modalitate prin care, daca se anuleaza PV si decizia de ridicare sa dau in judecata (Primaria? :O operatorul economic privat? :O Politia? ) pentru a recupara suma platita (833RON) pentru aceasta.
Nu o doresc sa o fac doar pentru aceasta suma, dar mai ales pentru a incerca sa dau un exemplu.

Locatarii din zona spun ca acolo vin cei cu platformele de 6-7 ori pe zi pentru ca stiu ca pot ridica usor masini (Buzesti- cort cu Pta Victoriei)

Multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: citius , utilizator 16:22, 21 Septembrie 2009
Ridicarea si depozitarea masinilor stationate neregulamentar de catre firme private in nume propiu este ilegala, raportat la dispozitiile OUG 195/2002, o fapta ilicita, si aceste firme trebuie sa raspunda pentru toate prejudiciile cauzate conform raspunderii civile delictuale, iar in cazul in care poate fi angajata, si conform raspunderii penale.
Solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare, de catre firmele private este, de asemenea, ilegala. Art. 64 alin. 2 dispune, intr-adevar, ca aceste cheltuieli trebuie suportate de detinatorul vehiculului.
Ridicarea si depozitarea se poate face exclusiv in numele autoritatii publice locale. Intre firma care ridica si depoziteaza vehiculul si detinatorul autovehiculului nu exista raporturi contractuale privind prestarea de servicii de ridicare si depozitare. Astfel ca nu exista nici obligatia de plata atat timp cat nu exista vreun contract intre cele doua parti. Este adevarat ca firmele care presteaza astfel de servicii invoca Regulamente adoptate de consiliile locale, care le-ar da dreptul sa procedeze astfel.

In ce priveste legalitatea acestor Regulamente, de asemenea, constatam ca ele sunt ilegale.

Art. 64 alin. 3 din OUG 195/2002 dispune ca procedura dupa care se face ridicarea vehiculelor in astfel de situatii va fi prevazuta prin Regulament. Insa, in intelesul OUG 195/2002, notiunea de regulament are o definitie precisa. Conform art.124 alin. 2 din OUG 195/2002, se prevede ca „in termen de 30 de zile de la data publicarii, Ministerul Administratiei si Internelor va elabora regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care se aproba prin hotarare a Guvernului.”
Faptul ca pana in acest moment Guvernul nu a reglementat aceasta procedura, aceasta nu inseamna ca autoritatile publice locale sunt indreptatite sa procedeze la adoptarea unui astfel de regulament (de altfel, cate unul pentru fiecare autoritate locala in parte in functie de tot felul de interese particulare), depasindu-si in mod vadit atributiile, intrand intr-un domeniu unde competenta de reglementare apartine exclusiv Guvernului Romaniei.

sunt multe de discutat pe aceasta tema contestati pvc
av. Iorga


Stimata domna avocat Iorga, argumentul dvs este extrem de interesant. Am citit si un articol despre situatia prezentata mai sus, iar pe acesta tema, dupa cum spuneati, sunt foarte multe lucruri de lamurit ...de curiozitate va intreb:

Ati reusit sa castigati vreun litigiu impotriva unei astfel de societati care presteaza servicii de ridicare si depozitare a autovehiculelor...daca da, cu "ce ochi a privit instanta" argumentul invocat ???

Cu deosebit respect A.Pap !!!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
andrei_pap87, utilizator
nimeni nu a castigat? dar actiuni respinse? sa nu avem surprize...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de constatare pentru dispozitie ridicare auto adinasmn adinasmn Rog colegii care ma pot ajuta cu un sfat.. la data de 10.10.2009 mi s-a ridicat masina, parcata pe o strada de pe raza sect 1. la data de 12.10.2009, m-am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)