avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spațiul verde din fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spațiul verde din fata blocului

Bună seara!
Locuiesc la parter la un bloc de 4 etaje iar vecinii s au apucat de plantat flori si copaci mii in fata geamului meu..chiar aproape de geam. Problema este ca acei vecini locuiesc la etajul 3,4 si zi de zi stau in geamul meu si mângâie sticlele ca au pus trandafiri sute spatiul este plin de sticle una langa alta..plus ca alaltăieri mi a spus ca a pus căpșuni si un prun. Este foarte obositor sa ai oameni chiar in geamul tau zi de zi sa vorbească tare..nici nu vreau sa ma gândesc cum o sa fie când o sa am căpșuni..nebunie.
Am incercat sa discut cu ei dar nu ai cu cine au spus ca e spatiul verde public si se pare ca au inceput sa puna mai multe flori si pomi fructiferi...
Este o lege care sa menționeze ce este voie sa plantezi si cat pe spațiul verde din fata blocului? Mulțumesc :)
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:57, 4 Mai 2019
@dan_crihan

Stiti cum e ...Doamne fereste, doamne fereste, pan'te nimereste! ;)
Eu as intelege-o pe Ana, daca plantatul florilor si al capsunilor e direct proportional cu butelcutele de bere.
Ii plang de mila, daca ma gandesc ca urmeaza o primavara si-o vara, ba si-o toamna tarzie cu monitorizarea permanenta, zi de zi sueta la berica.
:hugall::hammer::help::spam::tomato::fight::console::duh::duh::justcuz::dance3::dance4::duh:
Adevarat, elga50, deranjeaza berea, care s-o termina si ea odata, oamenii sarbatorind sosirea primaverii, dar...vorba bancului: da' cu florile ce-ati avut?
Constatare personala: locuitorii de la parter sunt persoane foarte sensibile (toti care le trec pe sub geamurile"lor" deranjeaza), vigilente (cine trece,cine vine, cum si cine si cu cine..) si revendicative (fereastra mea, dreptul meu, linistea mea..., in general, totul li se cuvine), iar restul locatarilor sunt o masa amorfa care deranjeaza.
Bineinteles ca sunt si exceptii dar care nu fac decat sa confirme regula.
O fi apropierea de pamant cu energiile lui ascunse de vina?
Nu, o fi satulu' nu crede la ala flamandu'. Adicatelea, pana nu stai la parter, n-ai cum sa intelegi.
Eu am stat si inteleg.
Si eu am stat 8 ani la parter, dar pe mine ma bucura glasurile copiilor, ale oamenilor mari, umbra pomilor, mirosul florilor etc.
Dar, recunosc, in general am avut parte de vecini civilizati, care puneau osul la treaba cand era vorba de munca voluntara de la bloc, pe care o incheiau cu un pahar/sticla de bere/vin pentru strangerea relatiilor. Si la o adica, acesti oameni intind o mana de ajutor la nevoie, nu cei cu sensibilitati.
Pe lumea cealalta o sa fie tot liniste si pace!
Se vede ca nu stați la parter sa înțelegeți prin ce trecem. Din cauza boschetilor plantați in fata geamului, trebuie sa îmi duc existenta în întuneric în loc sa ma bucur de soare. Mai nou au plantat și vita de vie. Doar, doar face niște struguri și poate mai fac și ei niște vin. Și asa fiecare zi și noapte de vara e un blestem pt mine. Anumiți vecini stau zi și noapte pe bancutele din fața scării cu berile și semințele din dotare. Trebuie sa le ascult urletele, bârfele și certurile la nesfârșit. Acum vin alegerile și o sa fie discuții infinite despre politica și partide. Sunt sătulă de cocalari și needucați. Normal ca vedeți totul în roz când locuiți deasupra acestor probleme și nu le înțelegeți.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Krissta, utilizator

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. mulți ... nelvex nelvex Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. Mulți ani am avut in fata apartamentului o mica grădinița cu flori. Cam toate apartamentele de la ... (vezi toată discuția)