avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

Buna seara.
Am un coleg de munca caruia i se prelungeste tot timpul contractul de munca pe perioade de cate 3 luni.Este normal asa ceva, avand in vedere ca acest coleg lucreaza de 4 ani jumatate la aceeasi firma, pe acelasi post si in acceasi locatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 30 Martie 2017
C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Dupa expirarea perioadei de 36 de luni angajatorul poate decide modificarea duratei c.i.m. in nedeterminata sau incheierea unui nou c.i.m. pe perioada determinata cu o durata de maxim 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca pe perioada determinata Alex_2016 Alex_2016 Am fost angajat de curand cu un contract de munca pe o perioada de 3 luni, apoi, la expirarea celor 3 luni, angajatorul a optat pentru un act aditional la ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Am un contract de munca incheiat pe perioada initiala de 3 luni.S-a prelungit prin 2 acte aditionale din 3 in 3 luni . Acum doresc din nou ... (vezi toată discuția)
Covid 19 Maria_Patru Maria_Patru Buna ziua, Astazi imi expira cea de-a 3 a perioada contractuala determinata incheiata intre mine si angajator. Am intrebat la Resurse Umane daca mi se ... (vezi toată discuția)