avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

In data de 26.08.2009 traversand spre statia de tranvai In zona Stefan cel Mare, dar prin loc nepermis am fost lovit de o masina care venea pe linia de tranvai si intorcand pe la zguarul de tranvai, prin loc nepermis. Politia venita la fata locului a constatat ca suntem amandoi vinovati. Eu am fost spitalizat si am suferit si o interventie chirurgicala la piciorul stang, cu 21 zile de spitalizare, iar lui nu i s-a luat carnetu ci i s a dat o dovada de 16 zile. Doresc sa-mi raspundeti ce trebuie sa fac pentru recuperarea banilor cheltuiti de mine in spital( operatie, tratament, spitalizare).Ce sanse am de castig a sumelor respective? Si daca ajung in instanta ce sanse am ca sa castig?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:20, 24 Septembrie 2009
In baza politei RCA (probabil trecuta in p.v. al politiei) faceti o cerere de despagubire la asiguratotul respectiv.
Cand se face cererea de despagubire? Dupa sau inainte de proces
Nu este conditionat (inainte sau dupa) dar e bine sa contactati asiguratorul inainte de proces.Este un drept al victimei de a solicita despagubiri pentru vatamare din culpa.
Mai intti.ai trebuie stabilit cine se face vinovat de producerea accidentului. Daunele se platesc de catre societatea de asigurare pe baza unei hotarari judecatores
Cand accidentul s-a produs din vina ambelor parti, iar accidentatul a fost internat si operat de urgenta avand 21 zile spitalizare urmand a sta 60 zile pentru recuperare in concediul medical. Cine v-a plati paguba(spitalizare+cost medicamente si alte cheltuieli) mentionez ca atat soferul cat si autoturismul nu au suferit pagube materiale si banesti. In urma unui proces, pot iesi tot eu care sunt accidentat, vinovat?

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident auto raduraducu2008 raduraducu2008 prietenul meu a fost accidentat de o masina. in urma procesului verbal de constatare cauzelor produceri accidentului a reiesit ca a fost vina lui, netraversand ... (vezi toată discuția)
Termen de plata asigurator pentru daune materiale lucian_g lucian_g Buna ziua, As dori ceva lamuriri in urmatoarea problema: - am suferit un accident auto in urma cu 3 luni - eu fiind partea vatamata: ma deplasam ... (vezi toată discuția)