avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Depagubiri ANRP
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Depagubiri ANRP

In anul 2003 dupa ce s-a pubicat legea 290/2003 tatal meu impreuna cu cele doua surori (din care una din jud. Cluj) a depus dosarul cu copii ale actelor originale de proprietate din Basarabia la prefectura judetului.
In 2008 au considerat ca trebuie trimis la Bucuresti la ANRP pentru ca acolo se solutioneaza dosarele celor care sunt din mai multe judete.
In 2011 a fost retrimis la judet. Dupa ce s-a solicitat o audienta la Prefect in 2012, s-a retrimis la Bucuresti.
In anul februarie 2013 au reusit sa obtina o hotarare prin care s-a stabilit o suma de bani care trebuie sa fie alocata ca despagubire celor 3 frati aflati in viata.
-2014 am angajat un avocat care ne-a sfatuit sa executam silit ANRP-ul
-decembrie 2014 au fost virati in cont banii obtinuti prin executare silita
-mai 2015 ANRP castiga apelul in care contesta executarea, dar in hotarare nu se solicita restituirea banilor
-urmeaza contestatie la executare si revizuire pe care le-am pierdut.
ANRP incepe proces pentru restituirea banilor la Judecatoria sector 3, pe care il castiga. Noi am facut apel, pe care l-am pierdut. Motivarea nu am primit-o inca.
Intre timp tatal meu si o sora de-a sa au decedat. Banii nu i-am restituit inca ANRP-ului, pentru ca eu consider ca mi se cuvin prin lege.
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac pentru ca sa se aplice legea si in cazul meu. Am avut dosarul nr. 1 din judet si dupa 14 ani, banii sunt in posesia mea dar nu pot sa-i utilizez atata vreme cat ANRP-ul ii solicita si ne ameninta cu executarea silita.
Oare daca restitui banii pot sa incasez imediat cele 3 transe care mi se cuvin dupa noua lege; care este modalitatea sigura prin care pot sa am banii?
Va multumesc pentru raspuns,
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 givali givali Daca puteti, doresc sa-mi dati un sfat in problema mea: Tatal meu este deportat din Basarabia si a depus impreuna cu sora sa , un dosar de despagubire ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 - actiune in instanta culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Ma numesc Culcer Ruxandra si am niste nelamuriri in legatura cu Legea 290/2003 (restituirea proprietatilor refugiatilor din Basarabia, etc...). ... (vezi toată discuția)