avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003

as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si contul deschis la cec, de atunci si pina astazi nu am primit decit[ ''reveniti peste 2 sapt] si 2 hirtii prin care mi se aminteste ca banii vin de la guvern,sica plata se va face cand vor avea bani,cum as putea sa obtin banii de la anrp ?
Cel mai recent răspuns: manea paul , utilizator 19:20, 6 Septembrie 2009
Cu rabdare...;)
Dati ANRP in judecata, la instanta de contencios administrativ (Tribunalul), cu o actiune in obligatia de a face.
Cereti instantei sa constate ca exista o creanta, o datorie a statului catre dumneavoastra, in temeiul hotararii comisiei judetene pt. aplicarea legii 290, si sa oblige ANRP sa va plateasca suma respectiva.
Da, este o solutie, dar ANRP se poate apara prin aceea ca procedurile legale sunt foarte greoaie iar banii lipsesc cu desavarsire. ;)
ANRP se va apara invocand art.6 alin 5 din normele metodologice pt. legea 290,care prevede, in esenta, ca despagubirile se vor plati in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie de la bugetul de stat, cu alte cuvinte, "va platim cand avem chef".

Acestei aparari i se poate contrapune argumentul ca lipsa de diligenta a paratei, care trebuia sa prevada sumele datorate si sa le solicite, nu poate afecta dreptul de creanta al reclamantului.

Am vazut cauze cvasi identice, in care reclamantul a avut castig de cauza la Tribunalul Timis. Evident, acest fapt nu garanteaza nimanui o solutie favorabila la alta instanta.

In orice caz, consider ca actiunea in instanta este singura sansa a persoanelor indreptatite de a vedea vreodata despagubirile, in caz contrar ANRP va fi mai mult decat fericit sa se prevaleze de textul legal mai sus citat ad infinitum.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
va multumesc frumos pentru sfat ,dar va mai intreb daca sentinta data de un tribunal judetean nu poate fi atacata de anrp si astfel sa se tergiverseze cazul la nesfirsit;timp in care pierd si bani ,si mai ales imi tocesc nervii cu tot felul de proceduri de care eu sunt strain ; din auzite la audientele la care am fost ,cei care au dat in judecata au spus ca anrp-ul are citiva avocati care se folosesc de orice mijloace pentru a duce la aminarea platii?.

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)