avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune/mostenire

In urma decesului tatalui meu acum mai bine de 3 ani au rezultat urmatoarele:
2 copii, sotie (mama vitrega).
1 apartament, 1 garsoniera, 1 masina, cont bancar (2000 euro) si o mostenire a defunctului care era casatorit la data cand s-a facut succesiunea dupa parinti tatalui meu.

Intrebare:
1)Care sunt drepturile de mostenire ale partilor ( cat i se cuvine fiecaruia)?

2) Daca dupa succesiunea facuta de mama mea vitrega, dupa moartea parintilor ei, care era casatorita cu tatal meu la momentul succesiunii, a rezultat un apartament , trebuie trecut si acesta la masa succesorala a tatalui meu si in acest caz care sint drepturile fiecarei parti (mama vitrega, 2 copii)?

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:11, 30 Martie 2017
In masa succesorala intra bunurile lui proprii adica ce a mostenit el si partea lui din bunurile comune cu nevasta . Aceasta se imparte intre sotie care mosteneste 1/4 si copii, care impart egal 3/4.
Ce a mostenit femeia e bunul ei propriu, ce sa caute ap in ce mosteniti dupa tata ? Pe ea o mostenesc ai ei.
Buna seara,
1. Bunurile mostenite de tatal dumneavoastra sunt bunuri proprii si mama vitrega va mosteni 1/4 din ele iar copiii lui, cati sunt, impart in parti egale 3/4.
2. Din restul bunurilor:
a. bunuri pe care le-au facut in timpul casatoriei: sotia are 5/8 si copiii impart 3/8.
b. bunuri avute de el dinaintea casatoriei: sotie are 1/4 si copiii impart 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul mamei Andromeda92 Andromeda92 Buna ziua ! Parintii mei au un teren cu casa cumparat iar impreuna au 2 copii pe mine si fratele meu dar mama mai are 3 copii din alta casatorie(inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire oanabaisan oanabaisan in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)