avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Plata drepturilor prin proiecte europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Plata drepturilor prin proiecte europene

Plata drepturilor prin proiecte europene
In calitate de manager de proiect in cadrul unui proiect european POS DRU reprezint o institutie publica cu autofinantare. Inca n-am inceput activitatea in cadrul proiectului, deci nu s-au facut cheltuieli cu drepturile stabilite prin bugetul proiectului pentru membrii echipei de implementare. Se pare ca, in urma proiectului de lege privind reorganizarea autoritatilor, agentiilor, finantarea institutiei noastre va fi realizata integral de la bugetul de stat, iar salariile vor fi supuse prevederilor legii salarizarii unice. Intrebarea este: Echipa de proiect cum poate fi platiti pentru prestatiile efectuate in cadrul proiectului intre 2-6 ore pe zi timp de 2 ani), daca veniturile realizate astfel depasesc salariile stabilite pentru functiile ocupate in cadrul institutiei? O parte din membrii echipei poate fi platita in baza unor contracte, ca persoane fizice, prestand serviciul cerut de proiect in afara orelor de program nu ma refer la manager de proiect, expertul jurist si cel financiar, care trebuie sa aiba contract de munca individual). O alta intrebare ar fi: Pe perioada de derulare a proiectului, managerul de proiect este implicat in activitatile proiectului zilnic cate 6 ore, iar pentru celelalte 2 ore prestate in cadrul institutiei, ar fi platit de catre aceasta. Exista o varianta legala, ca pe perioada de derulare a proiectului, sa i se suspende contractul de munca individual incheiat pe termen nelimitat, renuntand astfel si la drepturile pentru cele 2 ore lucrate in folosul institutiei? Aceste intrebari sunt de actualitate in cazul mai multi beneficiari de fonduri europene ale caror institutie este inclusa pe lista propunerilor legilor cu asumarea raspunderii. Daca membrii echipei de implementare a proiectelor europene nu-si vor primi drepturile contractate cu autoritatea de management, multe proiecte nu vor fi duse la bun sfarsit, neexistand interesul implementarii d.p.v. financiar. Multumindu-va anticipat, astept cu nerabdare raspunsul Dvs. la aceste intrebari.
Cel mai recent răspuns: szentes , utilizator 04:53, 17 Septembrie 2009
Intrebarea e mult prea "complexa".
Cel mai bine ar fi sa va adresati printr-o adresa comuna direct Autoritatii contractante si Ministerului de Finante. Nu cred ca s-au gandit inca si la acest aspect. Veti fi oricum instruiti, dar cel mai bine este daca primiti un raspuns oficial de la ambele institutii.
Mult succes,

PS: Mi-ar place sa stiu si eu care va fi punctul lor de vedere in acest sens. Daca nu ma uitati si veti avea un raspuns de la a
Multumesc pentru raspuns.
Daca voi primi raspuns de la Autoritatea de Management, voi lua legatura cu Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de munca intr-un proiect pos dru atnat atnat Suntem o unitate scolara si am obtinut finantarea unei Cereri, in cadrul Axei 2, DMI2.2. Echipa de implemantare este formata din : manager, asistent manager, ... (vezi toată discuția)
Contract lector posdru corinau corinau Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect ... (vezi toată discuția)
Legea 118/ 2010 Raresh_81 Raresh_81 Legea 118 din 2010 este aplicabila si personalului platit din fonduri europene nerambursabile? Eu am avut, si mai am, un astfel de contract in care sunt platit ... (vezi toată discuția)