avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua ,

Acum 3 ani am achizitionat un apartament prin prima casa .
Avansul si alte cheltuieli cu luarea creditului , si lucrurile din casa au fost cumparate cu banii obtinuti in urma nuntii .
Din acel moment , sotia mea nu a mai platit nimic la rata .
Acum divortam si vreau sa stiu cat si ce anume ii revine ie la partaj daca nu doreste sa preia apartamentul pe numele ei .

Multumesc!
chiar daca sotia nu a platit nici o rata si eu pot demonstra cu extras bancar ca rata imi era trasa de banca de pe card , tot are dreptul la jumatate din ce s-a platit 3 ani ?
de ce ?
Dvoastra plateati rata si domna va facea... ciorbica! :) E omisiunea dvoastra ca nu ati tarifat a priori (de la inceput) toate serviciile de care aveati nevoie de la doamna, in cazul in care aceasta nu avea un venit pe care sa-l cheltuiti impreuna.
Asa ca legea se aplica sec, si casatoriti fiind, nu importa ca dvoastra ati platit efectiv.
Ptr ca e dificil sa preiau nemultumirile dvoastra punctuale ptr o legislatie generala, va (re)recomand:
1. sa vbiti cu banca despre proximitatea partajului
2. sa vbiti cu un avocat pe ceea ce doriti si ceea ce aveti (inclusiv doleanta bancii). Veti fi sfatuit daca e cazul sa initiati sau sa asteptati un proces de divort/partaj, cu riscurile specifice fiecarei pozitionari.
3. dupa toate astea, major si inteligent fiind, veti decide in consecinta
Inainte de toate trebuie sa intelegeti ca un partaj al unui imobil achizitionat prin "prima casa" este mai complicat decat existenta a 5 copii minori. Vorbiti mai intai la banca, apoi consultati un avocat si pas cu pas, se vor identifica cele mai bune variante pentru a nu pierde mai mult decat e cazul din valoarea apartamentului. Cotele sunte de 1/2 sau 50-50 sau cum vreti d-voastra sa denumiti doua parti egale (asta cel putin pana la dovada contrarie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament "prima casa" scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu si sotul meu ne am decis sa divortam. Detinem impreuna un apt achizitionat anul trecut prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament ... nicu1560 nicu1560 Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament prin programul prima casa.Au trecut mai mult de 5 ani de la achizitionate.Sotul a parasit ... (vezi toată discuția)