avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA masina cumparata din strainatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA masina cumparata din strainatate

Am si eu o nelamurire pe care o am cu privire la valabilitatea unei polite RCA facute in vederea inmatricularii. Problema mea este urmatoarea:

Am achizitionat o masina din Franta, insa asigurarea RCA a expirat astazi. Sunt programat la RAR si inmatriculari in urmatoarele 3 saptamani. Pentru a putea circula cu masina in aceasta perioada este legal sa circul cu o Asigurare RCA in vederea inmatricularii facuta pe termen de 30 de zile la o companie romaneasca de asigurari? Mie mi se pare ca de asta exista tipul acesta de asigurari, dar un politist de la rutiera mi-a spus ca nu e posibil si ca daca ma opreste vreun politist voi ramane fara carnet. Ma puteti ajuta oare? Un eventual pasaj din legislatie mi-ar fi foarte benefic.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vlad.eu , utilizator 11:28, 1 Aprilie 2017
Polita rca de care spuneti dv se incheie pt numere rosii,ceea ce nu este cazul dv. Pana nu veti face identificarae RAR nu veti putea incheia o polita rca , in consecinta nici sa circulati cu masina.
Din cate am inteles am nevoie de RCA si pentru obtinerea numerelor provizorii. Cum as putea obtine un RCA pentru numere rosii daca nu se face fara numere rosii? [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
vlad.eu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie rastafarianul rastafarianul Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul. Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da ... (vezi toată discuția)
Numere rosii-rovinieta ady_sipos ady_sipos buna ziua,ar putea sa-mi spuna cineva exact daca e nevoie de rovinieta cu numere provizorii?daca da in ce conditii-numai la iesirea din localitate ,ori pe ... (vezi toată discuția)