avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transferul indemnizatiei de ajutor de somaj din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transferul indemnizatiei de ajutor de somaj din Austria in Romania

Buna seara ,

M am inscris pe acest site cu speranta ca voi gasi raspunsul la intrebarea :
Pe scurt ,ma numesc Camelia A.,M lucrat in partea de nord a Austriei cu contract de munca pe perioada nedeterminata timp de sapte ani,
Din motiv ca nu am gasit locuinta nu am avut cum sa mi rezolv cu soajul acolo si am venit in tara cu formularul U1 pentru a parcurge perioada de somaj in orasul unde locuiesc in Iasi .
Intrebare:
Am 53 de ani in jur de 20 de ani vechime in campul muncii ,se va face transferul somajului aferent perioadei lucrate in Austria aici in tara ?Am inteles ca in Romania exista un indice de referinta de 500 de lei ... ,eu nu am lucrat aici si solicit somajul pe perioada lucrata acolo ,tinand cont de salariile trecute pe formularul U1.poate cineva sa mi explice ,cum se va proceda ,eu fiind al doilea caz de genul acesta in Iasi.Nu indraznesc sa intreb dar ,totusi exista o metoda de calcul diferita eu fiind asa numita persoana migranta din Austria in Romania,
Multumesc mult ,cu consideratie ,Camelia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 1 Aprilie 2017
Transferul prestațiilor de șomaj
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Conisceac oana Conisceac oana Cum pot face actele in Romania pentru somaj daca am lucrat in italia??Nu am formularul U1...eu sunt in tara acum (vezi toată discuția)
Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Somaj: 10 luni lucrate in tara si 5 in strainatate oitaalina oitaalina Buna ziua,as dori sa va intreb daca pot face ceva in situatia in care in ultimi 2 ani am lucrat 10 luni in romania iar 5 luni in Anglia cu contract in ... (vezi toată discuția)