avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reiterare cerere eliberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reiterare cerere eliberare conditionata

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire.
Sotul meu se afla incarcerat int-un penitenciar pentru executarea unei pedepse de 7 ani - spalare de bani. In 15 martie 2017 a intrat in Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului X (îndeplinind pentru pedeapsa lui fractia necesara, neavând rapoarte, avand multiple recompense si efectuând un numar important de activitati) pentru analiza cererii de eliberare conditionata. Comisia mai sus mentionata a respins cererea dand o amanare de 2 luni.
Sotul meu a facut recurs la Judecatoria pe raza careia se afla Penitenciarul si pe 30 martie 2017 s-a stabilit termenul de judecata.
Judecatoria a dat urmatoarea rezolutia
'' Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art.587 C.proc.pen. cu aplicarea art.6 C.pen şi art.59 si următoarele din vechiul Cod penal: Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului ......, ca nefondată. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după doua luni '' .......... Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat.. Pronunţată în şedinţă publică, azi 30.03.2017''

AICI intervine nelamurirea mea. Termenul la care ar putea sa reitereze o noua cerere de liberare conditionata este cel de 15.05.2017 sau 30.05.2017.
Logiceu as spune ca pe 15.05.2017, deoarece in 30.03.2017 nu s-a facut decat o respingere a unei cereri a carui rezolutie a fost stabilita pe 15.05.2017.
Astept opinii avizate cu trimiteri eventual la articole de lege, fiindca eu pot fi subiectiva.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bună seara, soțul meu a fost astăzi la instanța pentru a beneficia ... Diana1999 Diana1999 Bună seara,soțul meu a fost astăzi la instanța pentru a beneficia de eliberarea condiționată,acesta este răspunsul:\"Solutie pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea legii buna ziua as dorii sa ma ajunte cineva cu un ... Cristeaalina86 Cristeaalina86 Incalcarea legii Buna ziua as dorii sa ma ajunte cineva cu un raspuns! Sotul meu i-au fost acordate inca doua luni la comisia de eliberare.A facut ... (vezi toată discuția)
Cat va executa din 6 luni? Ida03 Ida03 Buna seara!As dori sa imi raspundeti si mie daca se poate la niste intrebari.de cand se incepe numararea executarii pedepsei?din ziua in care i s-a dat ... (vezi toată discuția)