avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor

Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am oprit sa acord trecere unui pieton., am fost lovit de o alta masina. Am mers la politie am luat asigurarea celui care m-a lovit si am sunat la asigurator sa-mi fac o programare pt reparatia masini. Toate bune si frumoase pana acuma. Apoi cei de la asig mi-au dat un nr de tel al unui agent care se ocupa de recuperare creante daune auto ect. L-am sunat am vb cu el a cerut o procura ca sa ma reprezinte in fata asiguratorului desi numarul lui de tel l-am luat de la asigurator. Sa incheiat un dosar de daune si a trimis masina in service, Pe masina toate piesele fiind originale cei din service mi-au tinut masina in service 30 de zile doar pana la venirea pieselor care trebuiau sa fie originale.De curand in parcarea din fata blocului meu se plimba un copil cu bicicleta si din neatentie mi-a lovit usor bara care sa spart ca un pahar de sticla. Am demontat bara a doua zi si am constatat ca bara inlocuita de service este aftermarket si ca toate piesele inlocuite sunt niste turcizme , Toate piesele le-am verificat la reprezentanta dupa codul stantat pe piese. Ce pot sa fac ca sa fac cunoscut acest sevice care insala oameni si ce pot sa fac ca sa-mi recuperez paguba care este destul de mare in acest caz.?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:13, 10 Aprilie 2017
Solicitati intotdeauna ca daunele sa se rezolve la un service al marcii automobilului, nu la un no-name. Astia de marca nu fac de-astea, isi pierd licenta de la producator.
De ce a-ti împuternicit un necunoscut sa de ocupe de daună suferită?
Persoana pe care am imputernicito , mi-a fost data de firma de asigurari la care trebuia constatata dauta, Am urmat pasi pe acre trebuie sa-i urmeze orice pagubit, 1 suni la firma de asigurari la care este polita vinovatului faci programare ect
JustSeche a scris:

De ce a-ti împuternicit un necunoscut sa de ocupe de daună suferită?

persoana pe care am imputernicito a fost persoana firmei de asigurari la care era vinovatul asigurat si care mia fost data in momentul cand am sunat la asigurator pt programare. Deci firma de asigurari a impus aceasta persoana.
Devizele de reparatii se intocmesc de catre reprezentante/service-uri cu ajutorul unui program de calculator audatex. Programul introduce preturile pieselor inlocuite cu la o valoare care sunt in majoritatea cazurilor mai mari decat cele cu care le cumpara service-ul de la dealerul respectivelor pieselor. Intr-o speta in care am efectuat o expertiza tehnica care avea drept obiectiv, printre altele, stabilirea costului real al reparatiei. In respectiva speta am avut la dispozitie atat devizul intocmit cu ajutorul programului audatex, cat si facturile cu care service-ul a cumparat respectivele piese. La peste 90% dintre piese pretul introdus in calculatia audatex era mai mare decat pretul de achizitie de catre service a respectivei piese. Precizez ca era vorba de piese noi. Aceasta este prima metoda de inselatorie din partea service-ului.
Mai grav este faptul ca in devizul de reparatie sunt incluse piese cu pretul de nou, dar, in realitae, pe autoturism s-au montat piese cu diferite grade de uzura.
In cercati o mediere la un mediator autorizat cu service-ul si cu asiguratorul. Cred ca medierea nu va rezolva problema. Ultima solutie este chemarea in judecata a service-ului.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa casco RamonaBianca RamonaBianca Sunt posesorul unei asigurari facultativa casco, am avut un accident , s-a stabilit constatarea initiala, si mi-a fost inaintata de catre asigurator suma de ... (vezi toată discuția)