Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
roxa_theo a scris:
In legatura cu problema expusa de adrin cred ca apa este obiectul furtului. Covoarele nu cred pentru ca sunt bun abandonat. Iar daca nu le putem considera bun abandonat tot nu putem spune ca e furt pentru ca lipseste scopul de a si le insusi pe nedrept. femeia le-a luat cu intentia de a-si repara paguba...
Covoarele vor fi ob confiscarii speciale?
adrin a scris:
roxa_theo a scris:
In legatura cu problema expusa de adrin cred ca apa este obiectul furtului. Covoarele nu cred pentru ca sunt bun abandonat. Iar daca nu le putem considera bun abandonat tot nu putem spune ca e furt pentru ca lipseste scopul de a si le insusi pe nedrept. femeia le-a luat cu intentia de a-si repara paguba...
Nu prea vad pe ce temei....
roxa_theo a scris:
adrin a scris:
roxa_theo a scris:
Nu prea vad pe ce temei....
Atunci femeia face justitie privata atat siesi cat si celorlalti proprietari pagubiti. Eu as zice ca au fost folosite la savarsirea faptei, se confisca. Daca nu, oricum, masurile asiguratorii sunt de natura procesuala, pers vatamata nu poate retine un obiect al faptuitorului caci nu e in masura sa aprecieze vinovatia ori alte aspecte ale continutului constitutiv...
Vax zice: Exemplul cu omorul iar nu se leaga de situatia de la furt. In speta cu furtul de produse petroliere este pusa in discutie consumarea faptei (se consuma la deposedare sau la imposedare) - si producerea urmarii periculoase, pe cand la exemplul cu omorul urmarea periculoasa se produce indiscutabil, doar ca nu sub ochii faptuitorului. Nu neg ca in respectivul exemplu este omor, spun doar ca faptul ca nimeni nu pune in discutie ca acolo ar fi omor nu solutioneaza cu nimic problema consumarii furtului, atunci cand nu au loc ambele actiuni - deposedarea si imposedarea.