Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →
Cu placere :)...Da, sunt sigur ca de la cata lumina a probagat raspunsul meu, s-a "ofilit" si cea mai coerenta minte de pe site :D
d
@adrian_187 Eu mai mult ma invartesc prin casa decta invat. Mai mult de 4 ore pe zi nu reusesc sa ma concentrez. Restul timpului, cam inca pe atat il pierd aiurea ...desi stau cu ochii in carti nu retin mai nimic. cred ca se simte deja oboseala..
Eu cred ca e gresit raspunsul de la b, daca Beleiu zice ca "de esenta actului mortis causa este faptul ca nu-si produce efectele decat la moartea autorului" inseamna ca asa e, iar "Actul intre vii - inter vivos - este actul juridic civil care-si produce efectele neconditionat de moartea autorului ori autorilor lor".
Daca e vorba de hotarare de constatare a nulitatii actului, e clar ca ne aflam in fata unei nulitati absolute, nulitate care poate fi invocata oricand si de oricine...proprietatea anulabila e proprietatea transmisa printr-un act afectat de o nulitate relativa si care dureaza pana in momentul in care se presrie actiune in anulare a acelui act...dupa acel moment, proprietatea rezolubila se consolideaza in proprietate de plin drept.
Ayaz a scris:
Eu cred ca e gresit raspunsul de la b, daca Beleiu zice ca "de esenta actului mortis causa este faptul ca nu-si produce efectele decat la moartea autorului" inseamna ca asa e, iar "Actul intre vii - inter vivos - este actul juridic civil care-si produce efectele neconditionat de moartea autorului ori autorilor lor".
Eu zic totusi ca nu e gresit:
actul juridic mortis causa nu este afectat de conditie deoarece conditia este eveniment viitor si nesigur (ori moartea este sigura)
pe urma un exemplu de act juridic mortis causa este recunoasterea de copil facuta prin testament care produce efecte chiar de la intocmirea testamentului si neconditionat de moartea testatorului.