avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
La facultate, profesorul intreaba: - Intrebare de "nota zece": cum ma numesc? Toti tac. - Intrebare de "nota opt": la ce obiect aveti examen? Toti tac. - Intrebare de "nota cinci": ce culoare are manualul? Din ultimele randuri se aude o voce: - Vrea sa ne pice magaru'l
:))
rino83 a scris:

vio23 a scris:

ciudat este ca pe lista cu cei care au facut contestatii se regasesc cam aceleasi persoane, as fi curios daca exista vreo pers care le-a contestat fix pe astea 6....atunci ar bate clar la ochi....

Foarte bine punctata observatia, vio...dar nu cred ca la ora actuala isi mai bate cineva capul sa confrunte intre ele listele contestatorilor, sa gaseasca unul comun pe acolo...

La grila aia cu inlocuirea masurii preventive, nu inteleg ratiunea pt care se judeca in sedinta publica, in conditiile in care propunerea luarii masurii preventive si propunerea prelungirii masurii preventive, ambele se judeca in camera de consiliu...dupa ce ca esti zapacit de atatea contradictii statuate de cod, mai vin si onor membrii comisiei de elaborare a subiectelor sa insereze subiecte cu raspunsuri dubioase, sa iesi din sala de examen buimac complet.

sunt auditor de justitie, asa ca am mai multa experienta in ceea ce priveste inm-ul.
probabil ca nu se ocupau cele 200 de locuri, astfel incat s-au admis sufuciente grile cat sa fie declarate "admis" mai mult de 200 de persoane.
asta e cea mai probabila explicatie. cea cu fraudarea, mi se pare ca cei de pe forum cauta prea mult sa gaseasca nod in papura si isi proiecteaza conceptia despre viata si cu privire la examenul asta. ceea ce e incorect.

spre exemplu, daca cineva ar fi avut 80 de puncte au chiar 70, nu i-ar fi daunat cu nimic cele 6 grile, nu?

iar daca ati ajuns sa spuneti despre examenul de la inm ca e dubios, consecinta fireasca ar fi sa nu mai incercati pentru ca, din cate imi spune mie logica, daca examenul este deja aranjat nu veti iintra niciodata, ci vor intra doar cei alesi.
dar sunt convins ca o sa mai incercati din nou la anul, ceea ce inseamna ca. fie va place durerea, fie ca de fapt credeti ca examenul nu e chiar dubios, iar afirmatiile in acest sens sunt menite doar sa mai aline un pic orgoliul, care probabil ca sufera in moemntele astea.

in ceea ce priveste intrebarea de la grila, regula e ca orice sedinta de judecata e publica (cezi pe la art 300, 300 si ceva CPP), ceea ce inseamna ca daca nu ai o norma derogatorie care sa spuna expres ca se judeca altfel (cum e cazul ipotezei date), atunci cauza se va judeca in sedinta publica.

succes va urez si lasati-o mai usor cu aranjarea examenului ca sunteti in afara realitatii cand sustineti asa ceva.
aNdreiD a scris:

Nu stiu ce sa mai zic. Am zis de la inceput, dupa examen, ca trebuie facute contestatii. Eram sigur ca se vor admite. Unele subiecte erau destul de dificile. Grilele care s-au anulat nu mi s-au parut chiar atat de controversate cum sustin cei de la INM, erau altele si mai si. Dar asta a fost. Cum am mai spus, este un examen la care si norocul ocupa un procent destul de important. Daca 6% nu mai reprezinta noroc atunci cat? Cred ca ma voi retrage din cursa pt INM. Nu mi se pare corect examenul. La cat inveti nu ar trebui sa fie grile anulate. Te demoralizeaza. Trebuie sa tineti cont ca cei care fac mai putine corecte au sanse mai multe sa le creasca punctajul cu cele anulate iar cei cu mai multe grile facute "corect" dupa baremul initial au sanse mai putine sa li se mareasca punctajul. Se poate intalni situatia in care un candidat are 69 de puncte si asa sa ramana, si altul sa aiba 65 si sa faca 70. In fine, ne-am demonstrat valoarea inca o data, daca mai trebuia. In continuare sunt curios cati candidati au trecut de prag. Le urez succes si poate in viitor vor putea schimba ceva in aceasta troaca cu laturi. Eu am 69 si nu ma simt deloc excitat. B-)

sunt curios ce mesaj ai fi postat pe forum daca dupa contestatii ai fi avut 71 (ceea ce era perfect posibil).
sau altfel. daca din celelalte grile, care nu au fost anulate, ai mai fi facut vreo 3 - 4 (aspect care tinea exclusiv de tine, nu de altcineva), ce mesaj ai fi postat acum pe forum.

inteleg problemele psihologice cu care se confrunta fiecare dupa o astfel de experienta (69 e extraordinar de aproape), dar lasati-o usor cu frauda. dupa ce o sa intrati o sa aflati mai multe despre cum se fac subiectele si cum se distribuie, ceea ce reduce la minimum posibilitatea fraudarii.

auzeam anul asta la examen aberatii cu 50000 sau cineva zicea chiar 100000 de euro ca sa intri. dincolo de monstruozitatea idei, te intrebi pentru ce, pentru 3500 RON pe luna?

in loc sa faceti constructii din acestea, mai bine invatati. ce ai pe grila nu iti ia nimeni. invata de 80, astfel incat sa nu ai probleme. nu iti ia nimeni locul daca faci asa.
in rest, cu atitudinea asta riscati sa ajungeti ca domnii aia de la antena 3 care ziceau ca s-a copiat cu hands-free-ul la admitere la inm.

patetic.

vio23 a scris:

mie mi se pare nesimtire in ultimul hal....sunt de acord ca se pot face greseli, dar in halul asta....motivarea de la penal a fost de tot rasul, cum poti spune asa ceva: raspunsul corect este cel de la litera b, dar datorita faptului ca este o problema controversata in doctrina, punctajul aferent grilei se acorda tuturor
sa fim seriosi ca daca ar fi sa luam dupa controverse in doctrina cred ca anulam de-a lungul anilor cate un sfert din testele de la inm....
probabil cineva trebuia sa intre neaparat sau cine stie....au intrecut orice imaginatie....daca nu-s in stare sa faca niste grile sa ne lase in pace...inca o data ni se confirma ca Romania este.....jos in toate domeniile

daca problema nu e transata in doctrina sau in practica, potrivit regulamentului, nu poate fi inclusa intr-o grila.
daca se anuleaza si profita tuturor, nu e bine.
daca se procedeaza ca la ultimele examene, cand nu s-au prea anulat, iar nu e bine.

sunt convins ca formula asta a fost gasita pentru a se ocupa toate locurile.
am vazut mai multe opinii care spuneau ca motivarea admiterii grilelor e puerila. poate ca da, dar tocmai asta spune ca au fost anulate si in consecinta, acordat punctajul tuturor, pentru a fi ocupate locurile.

Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
jude1, utilizator
sunt auditor de justitie, asa ca am mai multa experienta in ceea ce priveste inm-ul.
probabil ca nu se ocupau cele 200 de locuri, astfel incat s-au admis sufuciente grile cat sa fie declarate "admis" mai mult de 200 de persoane.
asta e cea mai probabila explicatie. cea cu fraudarea, mi se pare ca cei de pe forum cauta prea mult sa gaseasca nod in papura si isi proiecteaza conceptia despre viata si cu privire la examenul asta. ceea ce e incorect.

bravo tie ca esti auditor, dar de nicaieri de pe forum nu reiese ca eu am esuat , deci rationamentul tau este gresit...chiar am trecut de prima proba, dar mi se pare inadmisibil ce se intampla...
in al doilea rand, explicatia cu cele 200 de locuri neocupate, chiar daca ar fi una reala si pertinenta, nu inseamna ca sunt de acord cu ea....nu stiu cat este de echitabil sa-i scazi sansele unuia care a facut 70 de grile(nu-i cazul meu) doar pentru ca nu s-au ocupat cele 200 de locuri...
inca o data te felicit pentru ca esti auditor de justitie!!!!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)